Κεφτεδάκια τηγανητά με σάλτσα ντομάτας και τυρί
Υλικά:
για 4 μερίδες
800 g κιμά
1 κρεμμύδι
1 φέτα ψωμί
100 ml. γάλα
1 αυγό
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 κουτ πιπέρι
1/2 κουτ κύμινο
αλάτι
50 ml. λάδι
6 κουταλιές της σούπας τοματοπολτός
400 γρ. Ντομάτες
4 ψητές πιπεριές
250 g κίτρινου τυριού
Εκτέλεση:
Ο κιμάς αναμιγνύεται με ψιλοκομμένο κρεμμύδι (1 κεφαλή) και μαϊντανό, προ-εμποτισμένο Ψωμί σε γάλα, αυγό, κύμινο, μαύρο πιπέρι και αλάτι.
Το μείγμα για τα κεφτεδάκια ζυμώνετε πολύ καλά. Διαμορφώστε κεφτεδάκια, ρίξτε τα στο αλεύρι και τηγανίστε σε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι.
Η σάλτσα παρασκευάζεται τρίβοντας τις κονσέρβες ντομάτες. Σε αυτά προστίθεται η κονσερβοποιημένη σάλτσα, καθώς και σε πουρέ ψητές κόκκινες πιπεριές. Αυτό το μείγμα τοποθετείται σε μια κατσαρόλα και θερμαίνεται στη φωτιά.
Μόλις η σάλτσα αρχίσει να σιγοβράζει, προσθέστε τον πουρέ ντομάτας (6 κουταλιές της σούπας), μαύρο πιπέρι και μια πρέζα αλάτι. Όταν βράσει η σάλτσα, προσθέστε τα κεφτεδάκια σε σχήμα.
Αφήστε μέχρι να καρυκευθούν με την σάλτσα ντομάτας, στη συνέχεια τοποθετήστε το σε ένα ταψί ή ένα πυρίμαχο σκευος, πασπαλίστε με κίτρινο τυρί (250 g) (ή τυρί μοτσαρέλα) και ψήστε στο φούρνο μέχρι να λιώσει.
Εάν θέλετε, πασπαλίζετε το πιάτο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή Επιτυχία