Κεφτεδάκια τηγανητά με σάλτσα ντομάτας και τυρί

Υλικά:

για 4 μερίδες
800 g κιμά
1 κρεμμύδι
1 φέτα ψωμί
100 ml. γάλα
1 αυγό
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 κουτ πιπέρι
1/2 κουτ κύμινο
αλάτι
50 ml. λάδι
6 κουταλιές της σούπας τοματοπολτός
400 γρ. Ντομάτες
4 ψητές πιπεριές
250 g κίτρινου τυριού

Εκτέλεση:

Ο κιμάς αναμιγνύεται με ψιλοκομμένο κρεμμύδι (1 κεφαλή) και μαϊντανό, προ-εμποτισμένο Ψωμί σε ​​γάλα, αυγό, κύμινο, μαύρο πιπέρι και αλάτι.
Το μείγμα για τα κεφτεδάκια ζυμώνετε πολύ καλά. Διαμορφώστε κεφτεδάκια, ρίξτε τα στο αλεύρι και τηγανίστε σε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι.
Η σάλτσα παρασκευάζεται τρίβοντας τις κονσέρβες ντομάτες. Σε αυτά προστίθεται η κονσερβοποιημένη σάλτσα, καθώς και σε πουρέ ψητές κόκκινες πιπεριές. Αυτό το μείγμα τοποθετείται σε μια κατσαρόλα και θερμαίνεται στη φωτιά.
Μόλις η σάλτσα αρχίσει να σιγοβράζει, προσθέστε τον πουρέ ντομάτας (6 κουταλιές της σούπας), μαύρο πιπέρι και μια πρέζα αλάτι. Όταν βράσει η σάλτσα, προσθέστε τα κεφτεδάκια σε σχήμα.
Αφήστε μέχρι να καρυκευθούν με την σάλτσα ντομάτας, στη συνέχεια τοποθετήστε το σε ένα ταψί ή ένα πυρίμαχο σκευος, πασπαλίστε με κίτρινο τυρί (250 g) (ή τυρί μοτσαρέλα) και ψήστε στο φούρνο μέχρι να λιώσει.
Εάν θέλετε, πασπαλίζετε το πιάτο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή Επιτυχία