Υλικά
1 κγρ κρεμμύδια baby καθαρισμένα
Για το μείγμα κιμά
750 γρ μοσχαρίσιο κ χοιρινο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκόρδο λιωμένο
λίγο γάλα
100 γρ λάδι
τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί
1/4 κγ μπαχάρι
1/4 κγ μοσχοκάρυδο
1/4 κγ κύμινο
1/4 κγ καρυ
αλάτι και πιπέρι
1 αυγό φρέσκο
δυόσμο κ μαϊντανό.
Για την σάλτσα
1 κιλό τριμμένες ντομάτες
λίγη κρεμά βαλσαμικο
1 λιωμένο κρεμμύδι
1 λιωμένο σκόρδο
λίγο πελτε
λίγη ζάχαρη
1 κανελοξυλο
2 φύλλα δάφνης
1/4 κγ μπαχάρι
1/4 κγ μοσχοκάρυδο
αλάτι κ πιπέρι.
Εκτέλεση
Πρώτα έφτιαξα το μείγμα κιμά
Ανακάτεψα όλα τα υλικά και τ’αφησα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μετά καθάρισα και ζεμάτισα για 1 λεπτό τα κρεμμυδάκια.
Τα στράγγισα τα σκούπισα και τα τσιγάρισα σε λαδι.
Έπλασα τα κεφτεδακια κ τα τηγάνισα κ αυτά λίγο μέχρι να ροδοκοκκινησουν.
Τα έβαλα όλα μαζί στη γάστρα.
Ανακάτεψα όλα τα υλικά για την σάλτσα και προσθεσα και το λαδι απο το τηγανι με τους κεφτέδες.
Έριξα τη σάλτσα πάνω στα κρεμμυδάκια και κεφτεδακια και φουρνισα σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ωρα !!!
Έτοιμο κ πεντανοστιμο !!!
Theodora KaipiΟι Προκομμένες/οι – Συνταγές