Λουκουμάδες με πορτοκάλι

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στους αφράτους, ζεστούς λουκουμάδες, λούζοντας με μέλι και κανέλα; Εγώ σίγουρα όχι! Και όταν συνδυάζονται με δροσερή, δροσιστική πορτοκαλάδα, η απόλαυση αγγίζει άλλο επίπεδο!

Τι μου άρεσε:

  • Η τέλεια ισορροπία γεύσεων: Η γλυκιά ζύμη των λουκουμάδων ταιριάζει άψογα με την ξινόγλυκη πορτοκαλάδα.
  • Η υφή: Οι λουκουμάδες ήταν αφράτοι και τραγανοί εξωτερικά, ενώ η πορτοκαλάδα πρόσθετε μια δροσιστική πινελιά.
  • Η ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα toppings, όπως κανέλα, καρύδια, ή ακόμα και σοκολάτα, για να δημιουργήσετε τον δικό σας μοναδικό συνδυασμό.
  • Η ευκολία: Η συνταγή για λουκουμάδες με πορτοκαλάδα είναι πανεύκολη και μπορεί να την φτιάξει ο καθένας.

Υλικά:

330 γραμμάρια πορτοκαλάδα με ανθρακικό
300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
μέλι
καρυδάκι τριμμένο
Σουσαμάκι
κανέλλα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ρίξτε την πορτοκαλάδα και σιγά σιγά προσθέστε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα ή μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Θα πρέπει να έχει μια πηχτή υφή, σαν χυλός κέικ.
Ζεστάνετε μπόλικο λάδι σε μια φριτέζα ή σε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Η ιδανική θερμοκρασία είναι 175°C.
Βουτήξτε ένα κουτάλι της σούπας στο καυτό λάδι και μετά πάρτε με αυτό μια ποσότητα από το χυλό. Ρίξτε το προσεκτικά στο λάδι, αφήνοντας το κουτάλι να γλιστρήσει για να σχηματιστεί ο λουκουμάς.
Τηγανίστε τους λουκουμάδες για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
Βγάλτε τους λουκουμάδες από το λάδι με μια τρυπητή κουτάλα και αφήστε τους να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρετε τους λουκουμάδες ζεστούς, περιχυμένους με μέλι.
Μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε με κανέλα, καρύδια ή τρούφα.

Συμβουλές:

Για πιο αφράτους λουκουμάδες, μπορείτε να προσθέσετε 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα στο αλεύρι.
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού στο χυλό για επιπλέον άρωμα.
Φροντίστε η θερμοκρασία του λαδιού να είναι σταθερή κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.

Η Συνταγη – φωτο της κας ΒΕΡΑ ΠΛΕΥΡΑΚΗ-ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗ

Προηγούμενο άρθροΠατάτες γιαχνί με κρεμμύδι και καρότο
Επόμενο άρθροΧοιρινό λεμονάτο: Μια οικογενειακή συνταγή με πατάτες και μανιτάρια!