Συστατικά
4 φλιτζάνια σπιτική σάλτσα ντομάτας ή αγορασμένη
600-800gr κολοκυθάκια μακριά, αν υπάρχουν.
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς
Κόψτε τα κολοκυθάκια σε λωρίδες λεπτές και στη συνέχεια τοποθετήστε σε ένα σουρωτήρι ή σε ένα καθαρό νεροχύτη και πασπαλίστε με αρκετό αλάτι. Αφήστε το κολοκυθάκι να στραγγίσει για τουλάχιστον 30 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε τα κολοκυθάκια για λίγο και στη συνέχεια στεγνώστε με χαρτοπετσέτες.
Τοποθετήστε το κολοκυθάκι σε ένα ταψί που έχει στρωμμένη λαδόκολα και στη συνέχεια βουρτσίστε κάθε λωρίδα με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίστε με μια πρέζα κόκκινο πιπερι πάνω από κάθε λωρίδα. Τοποθετήστε στο φούρνο και, ψήστε μέχρι να είναι τρυφερές και ελαφρώς ροδοκόκκινες,από 10 έως 15 λεπτά. Βγάλτε από το φούρνο και μειώστε τη θερμότητα σε 190 βαθμούς
Χρησιμοποιώντας ένα πυρέξ, κατανέμετε ομοιόμορφα περίπου 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας στο κάτω μέρος του πυρεξ.
Τοποθετήστε ένα στρώμα κολοκυθιών και έπειτα επάνω με ένα φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας και πασπαλίστε με τυρί παρμεζάνα.
Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για συνολικά τρία στρώματα και στη συνέχεια ψήνετε για 30 έως 45 λεπτά μέχρις ότου βγαλουν καφέ και φυσαλίδες στην κορυφή.
Αφαιρέστε από το φούρνο και στη συνέχεια γαρνίρετε με προαιρετικό φρέσκο βασιλικό και επιπλέον τυρί παρμεζάνα. Αφήστε 5 έως 10 λεπτά πριν σερβίρετε.
Καλή Ορεξη