Κολοκυθοτυρόπιτα

Υλικά

Για ταψί 25×35 εκ
500 γρ κολοκύθα καθαρισμένη, ξεσποριασμένη και τριμμένη
200 γρ τυρί φέτα
50 γρ ελαιόλαδο
100 γρ ξερα ζυμαρικά
3 αυγά χτυπημένα (φυλάξτε 2 κουταλιές για το βούρτσισμα)
Αλάτι και πιπέρι

500gr ζύμη φύλλου ή σφολιάτας
1-2 κγ σουσάμι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200˚C. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μεγάλο μπολ και αλατοπιπερώνουμε.
Χρησιμοποιήστε τη μισή ζύμη φύλλου για να στρώσετε τον πάτο και τις πλευρές του ταψιού, αλείφοντας κάθε στρώση με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το μείγμα της γέμισης ομοιόμορφα πάνω από τη ζύμη. Τοποθετήστε τα υπόλοιπα φύλλα πάνω από το ταψί,
αλείφοντας το καθένα με ελαιόλαδο πριν προσθέσετε το επόμενο και κόψτε τις άκρες.
Αλείφουμε την κορυφή της πίτας με ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε μέχρι το φύλλο να ροδίσει και να γίνει τραγανό, περίπου 45 λεπτά.
Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά. Κόβουμε σε τετράγωνα 5 εκ. πριν σερβίρουμε.
Χρησιμοποίησα κολοκύθα βουτύρου (Butternut Squash μακρόστενη) που είχα στην κατάψυξη επίσης χρησιμοποίησα μόνο μισό κιλό φύλλο.
Δεν ένιωσα ανάγκη για περισσότερο φύλλο.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΧταπόδι βραστό με πατάτες
Επόμενο άρθροΣτριφτές πίτες στο τηγάνι….εύκολες νόστιμες και αφράτες