Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με πατάτες
Συστατικά
200 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου
200g πατάτες
100 γραμμάρια κρεμμυδια
Μια μεσαίου μεγέθους ντομάτα
2 κουταλιές λάδι
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σως σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κορνφλάουρ (αναμειγνύεται με 1 κουταλιά της σούπας νερό)
Επαρκές νερό για να καλύψει το κοτόπουλο και τις πατάτες

Οδηγίες

Κόψτε το κρέας κοτόπουλου σε μέγεθος μπουκιάς 
Μαρινάρετε το κοτόπουλο με ελαφριά σάλτσα σόγιας και αλάτι για τριάντα λεπτά.


Κόψτε τις πατάτες σε μικρές σφήνες


Κόψτε μια ντομάτα σε φέτες και αφήστε στην άκρη.


Κόψτε ένα κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους σε φέτες


Σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να δώσει άρωμα. 


Σοτάρετε το κοτόπουλου μέχρι να γίνει ελαφρώς καφέ και το βγάζουμε το κοτόπουλο


Βάλτε τις πατάτες στην κατσαρόλα να πάρουν και αυτες χρώμα

Στη συνέχεια, σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να είναι διαφανή.


Τώρα επιστρέψτε όλα τα υπόλοιπα συστατικά στο τηγάνι. Προσθέστε λίγο νερό
και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες

Ρίξτε το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε το κορνφλάουρ για να πήξη η σάλτσα μας 

και σερβίρισμα

 

Καλή Ορεξη

Προηγούμενο άρθροΑρνάκι Ρολό στο Φούρνο με πατάτες
Επόμενο άρθροΜυρωδάτο, Υγρό Κέικ Μανταρινιού