Κουλουράκια μαλακά αφράτα: Η απόλυτη συνταγή για να τα πετύχετε σίγουρα!
Τα κουλουράκια είναι από τα πιο αγαπημένα μικρών και μεγάλων.
Αφράτα και μαλακά, μυρωδάτα αποτελούν το ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες.
Η παρακάτω συνταγή θα σας χαρίσει κουλουράκια που λιώνουν στο στόμα.

Υλικά

1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
1,5 ποτήρι ηλιέλαιο
1,5 ποτήρι ζάχαρη
5 αυγά (ένα κρόκο τον κρατάμε για το άλειμμα)
1 φακελάκι baking powder
2 sticks βανίλιας
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Αλεύρι όσο πάρει η ζύμη (όχι πολύ σφιχτή)

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε μαζί το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το γάλα, το baking powder, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Πλάθουμε μικρά κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Αλείφουμε τα κουλουράκια με τον κρόκο του αυγού που κρατήσαμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Η Συνταγή είναι της κας Argiro Papoutsidou