Advertisement

Λεμονάτο ρεβυθόρυζο

Ότι πρέπει για τις ημέρες της νηστείας και όχι μόνο.

Τι θα χρειαστούμε:

400 γρ ρεβύθια
100 γρ καστανό ρύζι
4 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
150 γρ Λευκό κρασί
2 γεμάτες κ.σ μουστάρδα απλή
2 γεμάτες κ.σ μουστάρδα πικάντικη
Ελαιόλαδο
Λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι, κάρυ, κύμινο
2 φύλλα δάφνης

Advertisement

Πως το φτιάχνουμε:

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια για 24 ώρες σε αλατισμένο νερό.
Βράζουμε, ξαφρίζουμε και αλλάζουμε το νερό 2-3 φορές (εάν χρειάζεται και το επιθυμείτε).
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα .
Όταν έχουμε ολοκληρώσει την αλλαγή νερών αφήνουμε τα ρεβύθια στο σουρωτήρι.
Τοποθετούμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με όλα τα μπαχαρικά καθώς και τη δάφνη.
Αλατίζουμε και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν έχουν μαλακώσει αρκετά, ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για ένα λεπτό ακόμη (μέχρι να μυρίσει το σκόρδο).
Σβήνουμε με το κρασί και τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα ρεβύθια, το ρύζι, τη μουστάρδα και βραστό νερό – ανακατεύουμε .
Προσθέτουμε αλάτι και μαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά (ή όσο χρειαστεί).
Ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε νερό.
Σερβίρουμε με μπόλικο χυμό λεμονιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κάρυ.

Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement