Αυτά τα λιγκουίνι με γαρίδες είναι ένα εύκολο, γρήγορο και νόστιμο πιάτο, ιδανικό για ένα καθημερινό γεύμα ή ένα δείπνο με φίλους. Η γεύση της γαρίδας συνδυάζεται τέλεια με την απλή σάλτσα ντομάτας και τα αρωματικά μυρωδικά, δημιουργώντας ένα πιάτο που θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 αντζούγιες σε μπολακι απο το σουπερ μαρκετ
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 ντομάτα ρομά, κομμένη σε κύβους
Ελιές καλαμάτας, κομμένες σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κιλό γαρίδες μέτριες, όχι προμαγειρεμένες
Φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι
500 γρ. λιγκουίνι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω τις αντζούγιες, το σκόρδο , μέχρι να λιώσουν οι αντζούγιες.
Προσθέτω την ντομάτα, τις ελιές και τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύω.
Ρίχνω τις γαρίδες και μαγειρεύω σε μέτρια χαμηλή φωτιά για περίπου 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτω τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζω τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente.
Στραγγίζω τα λιγκουίνι και τα ρίχνω στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Ανακατεύω καλά και σερβίρω αμέσως.

Συμβουλές
Αν δεν έχω ντομάτα ρομά, μπορώ να χρησιμοποιήσω ντοματάκια κονκασέ ή φρέσκες ντομάτες.
Μπορώ να προσθέσω και άλλα λαχανικά στη σάλτσα, όπως κρεμμύδι, πιπεριές ή μανιτάρια.
Αν δεν έχω φρέσκο βασιλικό, μπορώ να χρησιμοποιήσω αποξηραμένο.
Μπορώ να σερβίρω το πιάτο με τριμμένη παρμεζάνα.
Καλή όρεξη!