Γρήγορη  μακαρονάδα με τόνο και ντοματίνια

Αυτή η συνταγή για μακαρονάδα με τόνο και ντοματίνια είναι απλά τέλεια! Είναι γρήγορη, εύκολη και γευστικότατη, ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα ή για ένα δείπνο χωρίς πολύ κόπο.

Λατρεύω τα ντοματίνια που δίνουν μια γλυκιά και δροσερή γεύση στη μακαρονάδα, ενώ ο τόνος προσθέτει πρωτεΐνη και υγιή λίπη. Η σάλτσα είναι πλούσια και αρωματική, χωρίς να είναι βαριά.

Μου αρέσει επίσης ότι αυτή η συνταγή είναι πολύ ευέλικτη. Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε υλικά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριές ή άλλα λαχανικά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος ζυμαρικού σας αρέσει.

Συμπερασματικά, τα μακαρόνια με τόνο αντιπροσωπεύουν μια γευστική και γρήγορη λύση για όσους αναζητούν ένα απλό αλλά νόστιμο πιάτο, ιδανικό για όσους είναι νέοι στη μαγειρική ή για όσους έχουν λίγο διαθέσιμο χρόνο. Με λίγα μόνο υλικά και απλά βήματα, μπορείτε να φέρετε στο τραπέζι ένα νόστιμο πιάτο με τόνο ζυμαρικά σε μόλις 15 λεπτά. Καλή όρεξη!

Σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Υλικά

200 γρ μακαρόνια
100 γραμμάρια τόνου σε λάδι
φρέσκο μαϊντανό για γεύση
5 ντοματίνια
μισό κρεμμύδι

Εκτέλεση

Ξεκινήστε βράζοντας το νερό για τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη, αλατισμένη κατσαρόλα.
Στο μεταξύ, πλένετε και κόβετε τα ντοματίνια στη μέση, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, με τη φλούδα στραμμένη προς
τα επάνω. Αφήνουμε να ψηθεί για λίγα λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να καίγονται τα ντοματίνια.
Προσθέστε στο τηγάνι το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες. Ανακατεύουμε τα υλικά να αρωματιστούν και ψηθούν ομοιόμορφα.
Στο μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι με βραστό νερό, ακολουθώντας το χρόνο ψησίματος που αναγράφεται στη
συσκευασία.

Όταν τα ζυμαρικά είναι σχεδόν έτοιμα, παίρνουμε μια κουτάλα βραστό νερό και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι και τον προσθέτουμε στο τηγάνι.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε τον τόνο με τα υπόλοιπα υλικά.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια al dente και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Τα σοτάρουμε μαζί για ένα με δύο λεπτά, ώστε να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά και να απορροφηθεί η σάλτσα.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τόνο και συμπληρώνουμε το πιάτο με μια σταγόνα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρετε τα σπαγγέτι με τόνο ζεστό και, αν θέλετε, προσθέστε μια τελευταία πινελιά με τριμμένο μαύρο πιπέρι ή πασπαλίζοντας τσίλι για ακόμα πιο δυνατή γεύση.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μακαρονάδα με κάπαρη και ελιές

H Μακαρονάδα με κάπαρη και ελιές απολαμβάνεται εξαιρετικά ζεστή και φρεσκοφτιαγμένη. Συνιστούμε να το ετοιμάσετε γρήγορα  για να μην παραβράσουν και κολλήσουν τα μακαρόνια.

Συστατικά

Μερίδες 4

320 γραμμάρια σπαγγέτι
30 γρ. κάπαρη
60 γρ. ελιές
1 σκελίδα σκόρδο
800 γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες
ελαιόλαδο για γεύση
ψιλό αλάτι κατά βούληση

Εκτέλεση

Βήμα 1 Βάλτε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέστε την ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου, την κάπαρη και τις ελιές.
Ανακατεύουμε και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά.

Βήμα 2 Ρίχνουμε επίσης στο τηγάνι τις αποφλοιωμένες ντομάτες και τις ανακατεύουμε λίγο για να γίνει ομοιογενής η σάλτσα.

Βήμα 3 Προσθέτουμε αλάτι και την αφήνουμε να δέσει για περίπου 15 λεπτά.

Βήμα 4 Βράζετε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.

Βήμα 5 Στραγγίστε τα al dente και ανακατέψτε τα στο τηγάνι, ανακατεύοντας για να τα αλατοπιπερώσετε.

Βήμα 6 Σερβίρετε τα ζυμαρικά με κάππαρη και ελιές ζεστά και αχνιστά!

Καλή Επιτυχία

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μακαρονάδα με φρέσκια σάλτσα και ρίγανη

Μακαρονάδα με φρέσκια σάλτσα και ρίγανη

Συστατικά:

– 400γρ μακαρόνια
– 10 ντοματίνια
– 2 σκελίδες σκόρδο
– αλατισμένη κάπαρη
– μαϊντανός
– Ριγανι
– έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– αλατι
– αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Παρασκευή:

Πλύνετε δέκα ντοματίνια και μαλακώστε τα για περίπου τριάντα δευτερόλεπτα σε μια κατσαρόλα με άφθονο βραστό νερό.
Στη συνέχεια, τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα, τα στραγγίζετε και μόλις κρυώσουν, αφαιρείτε τη φλούδα και τους σπόρους, κόβετε σε πελτέ σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε σε τρυπητό να βγάλουν το νερό τους.
Στο μεταξύ, πλύνετε καλά μια κουταλιά της σούπας αλατισμένη κάπαρη κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, στύψτε την απαλά και αφήστε την στην άκρη σε ένα μπολ με χλιαρό νερό για περίπου δέκα λεπτά, προσέχοντας να αλλάξετε το νερό τουλάχιστον δύο φορές.
Σε αυτό το σημείο, ρίχνουμε μια σταγόνα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στον πάτο ενός μεγάλου αντικολλητικού τηγανιού με ψηλές πλευρές και σοτάρουμε δύο σκελίδες σκόρδο,

καθαρισμένες και ψιλοκομμένες με ένα μαχαίρι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, προσθέτουμε το κάπαρη ήδη αφαλατωμένη, καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι και
συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου είκοσι λεπτά. Σε αυτό το σημείο, προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας ρίγανη, μια τούφα φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο με ένα μαχαίρι, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε ελαφρά φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και αφήνουμε να αρωματιστεί για λίγα λεπτά.
Εν τω μεταξύ, βράζετε 400 γραμμάρια μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει, τα στραγγίζετε όσο είναι ακόμα al dente, τα ρίχνετε στο τηγάνι με τη σάλτσα, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού κουζίνας, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε
ζεστά στο πιάτο με ένα ελαφρύ πασπάλισμα ρίγανης..

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθοκαροτοπρασοτυροπιτα: Η Αξεπέραστη πίτα
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα παρμεζάνας: Μια εμπειρία γεύσεων