Υλικά (για 3 άτομα):

600γρ Μακαρόνια νουμ 6
1 κρέμα γάλακτος 330ml
5 φέτες μπέικον, κομμένες σε μικρά κομμάτια
Τριμμένο τυρί Kerrygold (κατά βούληση)
Φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Βράζουμε τα μακαρόνια νουμ σε άφθονο αλατισμένο νερό για 9 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελάχιστο λάδι και σοτάρουμε καλά τα κομμάτια του μπέικον μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε τα βρασμένα μακαρόνια στο τηγάνι με το μπέικον και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί Kerrygold.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η σάλτσα να πήξει και τα μακαρόνια να καλυφθούν ομοιόμορφα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με άφθονο φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

Η Συνταγή είναι της κας Eleni Kalisperati

Προηγούμενο άρθροΠορτοκαλολεμονάτο Μοσχαράκι του Ονείρου
Επόμενο άρθροΑρνάκι με Ρυζάκι στο Φούρνο