6 άτομα
Μια ναπολιτάνικη μακαρονάδα που εφευρέθηκε από τις βιαστικές «κυρίες»
του λιμανιού, μιας και βιαζόντουσαν για να εξυπηρετούν τους ευυπόληπτους
πελάτες τους χωρίς να χάνουν πολύ χρόνο για το φαγάκι τους
ΥΛΙΚΑ
• 1/2 κιλο σπαγγλετι Νο 6
• 7 κουτ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1/2 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομματάκια
• 2 κουταλάκια ρίγανη
• 2 κουταλάκια κάππαρη
• 10 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες στα τρία
• Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο καλά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Στη συνέχεια ρίξτε τις αντζούγιες και τα κομματάκια από τις πράσινες ελιές- Σοτάρετε ακόμα για 1′ και ρίχνετε μέσα ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με το χυμό τους. Προσθέτετε αλάτι, λίγο μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη και την κάππαρη.

Αφήνετε να βράσει η σάλτσα και να μελώσει απαλά και ρίχνετε μέσα τo
σπαγγέτι, το οποίο ήδη θα έχετε βράσει και σουρώσει. Συνοδευστε τη τη μαζί με ένα ξυνόμαυρο κρασί από τη Μακεδονία και θα απολαύσετε υπέροχες μεσογειακές γεύσεις

Προηγούμενο άρθροΜία συνταγή για μελιτζάνες γιαχνί με φέτα που θα σας ξετρελάνει
Επόμενο άρθροΦετουτσίνι με Κολοκυθάκια και Σαφράν