Μακαρόνια στο φούρνο..
Υλικά
ζυμαρικά – 1 συσκευασία / 400 g /
αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού.
λάδι – 2 κουταλιές της σούπας.
νερό – 2 λίτρα
τυρί – 200 γραμμάρια
βούτυρο – 30 g
Γέμιση
αυγά – 4 τεμ.
ζάχαρη – 1,5 κουταλάκι του γλυκού.
βανίλια – 1 τεμ.
φρέσκο γάλα – 1 λίτρο.
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το νερό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε βραστό νερό και τα βράζουμε για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Σουρώνετε τα ζυμαρικά και τα βάζετε σε ένα ταψί, προσθέτετε το βούτυρο σε φέτες και το τριμμένο τυρί, ανακατεύετε πολύ καλά.
Για τη γέμιση σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια, ανακατεύουμε.
Προσθέστε το γάλα σταδιακά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί ή μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε απαλά και προσεκτικά.
Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να πάρει μια λαχταριστή χρυσοκάστανη κρούστα.
Καλή Απόλαυση