Συστατικά

για περίπου 22/25 50 g μπισκότα:
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ
200 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
100 γραμμάρια πικρή σκόνη κακάο
80 γραμμάρια μέλι
100 γρ βούτυρο
300 ml γάλα
10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
3/4 τριμμένα γαρίφαλα
1 γεμάτη κουταλάκι του γλυκού κανέλα
τριμμένο ξύσμα από 1 βιολογικό πορτοκάλι

Για το γλάσο
300 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας 50%.
60 γρ βούτυρο

Για να διακοσμήσετε
για γεύση μαρμελάδα
για γεύση από ψιλοκομμένα φιστίκια

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, όπου στη συνέχεια θα ανακατέψετε όλα τα υλικά, προσθέστε πρώτα την κρυσταλλική ζάχαρη.
Τώρα προσθέστε κανέλα και γαρύφαλλο στις ποσότητες που προτιμάτε.
Ρίξτε τώρα το λιωμένο βουτυρο.
Τώρα προσθέστε το μέλι και μετά την πικρή σκόνη κακάο.
Το μόνο που μένει είναι να προσθέσουμε το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα από ένα τριμμένο βιολογικό πορτοκάλι.

Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για να ενωθούν αυτά τα πρώτα υλικά. Προσέξτε να εξαλείψετε τυχόν σβολους που υπάρχουν.
Μόλις αποκτήσετε ένα ομοιογενές μείγμα, μπορείτε να αρχίσετε να ρίχνετε το γάλα, λίγο-λίγο.
Δουλέψτε με τη σπάτουλα για να την ενσωματώσετε.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας μερικές κουταλιές της σούπας αλεύρι και δουλεύουμε ξανά με τη σπάτουλα.

Συνεχίζετε με αυτόν τον τρόπο, εναλλάσσοντας γάλα και αλεύρι, μέχρι να ενσωματώσετε όλη την ποσότητα αυτών των δύο υλικών.
Θα δουλέψετε με τη σπάτουλα μέχρι να αποκτήσετε ένα συμπαγές μείγμα, μαλακό αλλά όχι πλέον κολλώδες και επομένως εφαρμόσιμο με τα χέρια σας.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο.
Τώρα πάρτε μια χούφτα ζύμη και σχηματίστε μια μπάλα την οποία θα πρέπει να ισιώσετε ελαφρώς.
Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Συνεχίστε με αυτόν τον τρόπο μέχρι να σχηματίσετε όλα τα μπισκότα σας.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 10-15 λεπτά. Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Τα μπισκότα θα αλείψετε τώρα με μαρμελάδα την οποία θα έχετε κάνει πιο ρευστή ζεσταίνοντάς την για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό.

Τώρα προχωρήστε στο γλάσο. Προσθέστε τα κομμάτια του μαλακού βουτύρου στην ήδη λιωμένη μαύρη σοκολάτα και
ανακατέψτε με ένα κουταλάκι του γλυκού ώστε να λιώσουν εντελώς.
Θα πρέπει να αποκτήσετε ένα ελαφρύ και σταθερό γλάσο.
Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, δημιουργήστε μια στρώση γλάσο στα μπισκότα σας.
Το μόνο που μένει είναι να διακοσμήσουμε με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.
Αφήστε το να στεγνώσει για περίπου 2 ώρες (ακόμη και στο ψυγείο) ή μέχρι να μην κολλάει πλέον το γλάσο.

ΠΗΓΗ: Cooking class – Palermo