Μελιτζάνες με τας κεμπαπ

Διαφήμιση

Υλικά

4 μελιτζάνες ( 1200 γρ )
400 γρ. μοσχαρίσιο κρέας
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
1 κόκκινη πιπεριά
6 πράσινες πιπεριές (τις πολύ ψιλές)
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Μισή κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
Μισή κουταλιά της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 φλιτζάνια ζεστό νερό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε στη μέση.Τις βάζουμε σε ένα πυρέξ να στέκονται τις αλατίζουμε και τις περιχύνουμε με λίγο λάδι (2 κ.σ)
Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C στις αντιστάσεις μέχρι να μαλακώσουν.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι,κόβουμε σε κυβάκια τις ντομάτες και τις πιπεριές.Κόβουμε και το κρέας σε μικρά κομματάκια.
Βάζουμε σε μέτρια φωτιά το τηγάνι και ρίχνουμε το λάδι και το βούτυρο.Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρέας και το σωτάρουμε μέχρι ν αλλάξει χρώμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.Σωτάρουμε για 5 λεπτά.’Επειτα ρίχνουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες.Ανακατεύουμε και σωτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
Βάζουμε τον πελτέ ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζεστό νερό.Σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά.Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά χωρίς καπάκι.
Βγάζουμε τις μελιτζάνες απ το φούρνο και μ ένα κουτάλι πιέζουμε το εσωτερικό τους προς τα κάτω.
Τις γεμίζουμε με τη σάλτσα και ό,τι περισσέψει το ρίχνουμε στο πυρέξ.
Ξαναβάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε στους 180 ° C για 15-20 λεπτά.

Διαφήμιση


 

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Διαφήμιση