Μελιτζάνες με φέτα και σάλτσα ντομάτας στο φούρνο

Υλικά:

10 μελιτζάνες, κομμένες σε οριζόντιες φέτες
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 μεγάλα κρεμμύδια, σε φέτες
2 κ.σ. φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού, κομμένα ή ολόκληρα
300 γρ. τυρί φέτα
Ελαιόλαδο
Αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο χοντρό αλάτι

Εκτέλεση:

Κόβω τις μελιτζάνες σε φέτες 1 εκ., τις αλατίζω σε σουρωτήρι και τις αφήνω 30’ να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένω και τις στεγνώνω σε χαρτί κουζίνας και τις ψήνουμε στο γκριλ για να είναι πιο ελαφριές.

Παράλληλα φτιάχνουμε τη σάλτσα.
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει το κρεμμύδι διάφανο.
Σβήνουμε με κρασί ή ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να βράσει για 12 – 15 λεπτά.
Ρίχνουμε στη σάλτσα τα φύλλα βασιλικού και αφήνουμε να πάει βράσει για 3 λεπτά.
Παράλληλα σπάμε με το πιρούνι τη φέτα σε κομμάτια.
Περιχύνουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τη φέτα.
Ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό μας.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να «σταθεί» και σερβίρουμε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπατζίνα
Επόμενο άρθροΚρίθινα κρητικά παξιμαδάκια, ραντισμένα με ρακή.