Φρικασέ με μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ

500 γρ μανιτάρια πλευρώτους
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
μισό ματσάκι άνηθο
2 μαρούλια μεγάλα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
χυμό ενός λεμονιού
3 κουταλάκια του γλυκού κορνφλάουρ
1 αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια .
Πλένουμε καλά το μαρούλι αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια και τα κόβουμε σε 2-3 κομμάτια με τα χέρια.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση το λάδι και σοτάρουμε το ξερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαραθούν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μαρούλια λίγα-λίγα όσα χωράνε κάθε φορά σκεπάζοντας με το καπάκι την κατσαρόλα να μαραθούν και να μειωθεί ο όγκος τους προσθέτουμε τον άνηθο το αλάτι το πιπέρι.
Μισό-σκεπάζουμε την κατσαρόλα χαμηλώνουμε λίγο την ένταση του ματιού και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 με 25 λεπτά .
Διαλύουμε σε ένα μπολάκι με 2 κουταλιές κρύο νερό το κορν φλάουρ χτυπάμε το αυγό ρίχνουμε το λεμόνι το κορν φλάουρ λίγο ζουμάκι από το φαγητό μας και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα!!!
Ένα εύκολο γρήγορο και πεντανόστιμο φαγητό!!!!!!

Δοκιμάστε το!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΥΧΙΑ

H Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΝόστιμο! Η αγαπημένη συνταγή πατατών της οικογένειάς μου! Πρωινό, μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο!
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια κουρού με φέτα και μαϊντανό…θα τα λατρέψετε πάρα πολύ