Μελιτζάνες παπουτσάκια
Υλικά
4 μελιτζάνες τσακώνικες
700 γραμμάρια κιμά
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
100-150 μλ κρασί κοκκινο
αλάτι πιπέρι
3-4 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες και αποφλοιωμένες
1 ποτήρι νερό
για την μπεσαμελ
1/2 λίτρο γάλα
3 κουταλιές σούπας κορν φλαουρ
1 πρεζα μοσχοκάρυδο
λίγο αλάτι
1 αυγό
100 ρεγκατο τριμμένο και έξτρα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Πλένω και κόβω της μελιτζάνες της χαραζω αλείφω με ελαιόλαδο και τής ψήνω μέχρι να μαλακώσουν, και να μπορώ να βάλω την γεμίση, που είναι κιμάς κοτόπουλου..
Σοτάρω το κρεμμύδι και δύο σκελίδες σκόρδο, στο μεταξύ προσθέτω τόν κιμά, να ξεσβολιασει με μια κουταλα τον σπαω, σβήνω με κρασί 🍷
Προσθέτω αλάτι πιπέρι και φρέσκια ντομάτα 🍅 που έχω φτιάξει, προσθέτω ένα ποτήρι νερό και σιγοβράζω μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Στη συνέχεια ετοιμάζω την μπεσαμελ με μισό λίτρο γάλα κορν φλαουρ μοσχοκάρυδο και λίγο αλάτι, μόλις δέσει η μπεσαμέλ προσθέτω ένα αυγό και τυρί ρεγκατο
Γεμίσω της μελιτζάνες, και στο τέλος πασπαλίζω με τριμμένο τυρί ρεγκατο
Ψήνω στους 150 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα χρυσοξανθο χρώμα…
Και καλή μας απόλαυση 😋😋
H Συνταγή είναι της Katerina Xoimp