Μοσχάρι κοκκινιστό με κολοκυθάκια στην κατσαρόλα

Υλικά

1 κιλό κρέας μοσχάρι, σε μερίδες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 κόκους μπαχάρι
4 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε φέτες
500 ml ζωμό βοδινού ή νερό
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
4 μεσαίες πατάτες, καθαρισμένες, σε χοντρά κομμάτια
8 μεσαία κολοκύθια, σε χοντρά κομμάτια (αν είναι μεγάλα κόβονται στη μέση πρώτα)
Προαιρετικά: ψιλοκομμένο δυόσμο και μαϊντανό για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά. Πατήστε και στεγνώστε το κρέας με χαρτί κουζίνας και αλατίστε.
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι στην κατσαρόλα και στη συνέχεια τσιγαρίστε το κρέας σε παρτίδες από όλες τις πλευρές. Αφήνω στην άκρη. Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε τα κρεμμύδια. Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να είναι ημιδιαφανές και στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και τον ντοματοπελτέ. Μαγειρέψτε για 30 ″ και μετά
προσθέστε το κρέας και τους χυμούς στη κατσαρόλα. Προσθέστε αρκετό ζεστό ζωμό για να καλύψετε σχεδόν το κρέας.

Βράζουμε και μετά χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε. Καλύψτε και μαγειρέψτε για 1 ώρα. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, βράζουμε και μετά συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε αφήνοντας το καπάκι ανοιχτό, καλύπτοντας μόνο μερικώς την κατσαρόλα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέστε το υπόλοιπο λάδι και τηγανίστε απαλά τις πατάτες μέχρι να αλλάξουν λίγο χρώμα.
Αφαιρέστε με μία τρυπητή κουτάλα και προσθέστε στην κατσαρόλα. Αλατίστε καλά και ανακατέψτε. Προσθέστε προσεκτικά τα κολοκυθάκια στο καυτό τηγάνι και τηγανίστε απαλά σε παρτίδες μέχρι να αποκτήσουν λίγο χρώμα.
Αφαιρέστε με μία τρυπητή κουτάλα. Μόλις τελειώσει το κρέας και η σάλτσα πήξει, προσθέστε τα κολοκυθάκια από πάνω και καλύψτε. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα κολοκύθια. Δοκιμάστε και αλατίστε αν χρειαστεί.
Σερβίρετε με φέτα ή ελιές καλαμάτας και τα ψιλοκομμένα βότανα

ΠΗΓΗ: manacooks.com

 

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με μπάμιες στο φούρνο
Επόμενο άρθροΠαστιτσάδα…όπως γίνετε πραγματικά