Διαφήμιση

Δείτε Επίσης: Μελιτζάνες Παπουτσάκια…με λάδι πιπεριάς (Παλιά συνταγή) | Εύκολο Σουφλέ Μελιτζάνας

Μελιτζάνες Παπουτσάκια με πατάτες

Συστατικά:

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοπάτας κονκασε
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι
500 γραμμάρια κιμά
2 μελιτζάνες
5 μεγάλες πατάτες

Για τη σάλτσα:
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
500 ml νερό
άλατι

Επίσης:
Διακοσμήστε με πιπεριές και ντοματίνια

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να πάρει χρώμα αλλά όχι να καεί.
Προσθέτουμε τον κιμά στο τηγάνι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι ο κιμά να γίνει καφέ.
Προσθέτουμε 1 κσ ντοπατοπελτέ και την ντομάτα κονκασέ και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ρίγανη, χαμηλώνουμε το μάτι και σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει.. και αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρές φέτες (1 εκ) και τις τηγανίζουμε.
Κόβουμε τις μελιτζάνες στην μέση και τις ψήνουμε στο φούρνο μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε από το φούρνο, ρίχνουμε στο ταψί και τις πατάτες. Αφαιρούμε την ψίχα με ένα κουτάλι.. και προσθέτουμε τον κιμά μέσα σε κάθε μελιτζάνα αλλά πασπαλίζουμε και γύρω γύρω με κιμά πάνω στις πατάτες

Βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά ρίχνουμε μία κουταλιά ντοματοπελτε νερό και αλάτι και ανακατευουμε να δέσει λίγο η σάλτσα.

Ρίχνουμε την σάλτσα στο ταψί διακοσμούμε με πιπερίτσες και ντοματινια

και ψήνουμε 200 βαθμούς για 45 λεπτά ανάλογα βέβαια με το φούρνο μέχρι να ροδίσει. Συνοδεύουμε εάν θέλουμε και με μία κούπα ρύζι

Δείτε Επίσης: Μελιτζάνες Παπουτσάκια…με λάδι πιπεριάς (Παλιά συνταγή) | Εύκολο Σουφλέ Μελιτζάνας

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση