Για εμένα αυτό το φαγητό φέρνει στον νου την μαμά να ετοιμάζει ταψιά και μετά να πηγαίνουμε εκδρομές με τους συγγενείς, γεμίζοντας 2 πούλμαν και τα παπουτσάκια να γίνονται ανάρπαστα .

Αυτή η Συνταγή είναι της Effie’s Loved Recipes

🍆🍆Μελιτζάνες παπουτσάκια 🍆🍆

Υλικά

6 μελιτζάνες τσακώνικες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
400-500γρ  κιμά μοσχαρίσιο
αλάτι ,πιπέρι, κανέλα, λίγο τσίλι
3/4 ποτήρι (νερού)
άσπρο κρασί
3/4 μπουκάλι χυμό τομάτας,
μαϊντανό, φρέσκο δυόσμο, φρέσκια ρίγανη
1/2 κούπα νερό

Εκτέλεση

Τσιγάρισα το κρεμμύδι, σκόρδο όχι να πάρουν χρωμα, πρόσθεσα το κιμά μοσχαρίσιο να ψηθεί αλάτι, πιπέρι, κανέλα, λίγο τσίλι, αφού ψήθηκε καλά το έσβησα με το νερό και άσπρο κρασί και έβαλα χυμό τομάτας, έβγαλα αρκετό κιμά σε αυτό το στάδιο (πριν βάλω νερό ).
Πάντα κανονίζω με το μάτι…πρόσθεσα στο λίγο κιμά ψιλοκομένο μαϊντανό, φρέσκο δυόσμο, φρέσκια ρίγανη και 1/2 κούπα νερό να βράσει και να πιει όλα τα υγρά.

Έκοψα τις μελιτζάνες τους έβαλα αλάτι και λάδι πιπεριάς* και τις έβαλα στον φουρνο στους 180 βαθμούς, να ψηθούν. Όταν τις έβγαλα άδειασα την ψύχα τους με κουτάλι, έκοψα λίγη από την ψύχα μελιτζανας και το έβαλα στον κιμά ανακάτεψα και τις γέμισα.

Μπεσαμέλ

2 κουταλιές βούτυρο
4 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 αυγό
γάλα όσο πάρει.
3/4 κούπας τριμμένο κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

Έβαλα το βούτυρο να λιώσει, αλεύρι, αυγό, γάλα όσο πάρει.
Ανακατώνοντας συνέχεια πρόσθετα λίγο γάλα την φορά μέχρι να πάρει βράσει να μην είναι πολύ πηχτή!
Έβαλα τριμμένο κεφαλοτύρι ανακάτωσα και το έβαλα επάνω στον κιμά
Από πάνω λίγο κεφαλοτύρι. Πριν τα βάλω στον φουρνο έβαλα από πάνω λίγο λάδι πιπεριάς*
και τα έψησα στους 180 βαθμούς, να πάρουν λίγο χρώμα .

Μελιτζανοσαλάτα

Την ψύχα την έκοψα με το μαχαίρι
1 πιπεριά φλωρίνης μικρά κομματάκια,
φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λιγο μαϊντανό αλάτι,
πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
20 μλ μηλοξυδο
40 μλ λάδι.

Εκτέλεση

Την ψύχα την έκοψα με το μαχαίρι και πιπεριά φλωρίνης από βάζο σε μικρά κομματάκια, φρέσκο κρεμμύδι, λίγο μαϊντανό αλάτι, πιπέρι
Στο μουλτι έβαλα 1 σκελίδα σκόρδο, μηλοξυδο και 40 λάδι πιπεριάς τα χτύπησα για λίγο και

περιέλουσα την σαλάτα.

*Λάδι Πιπεριάς
Βάζω σε μπουκάλι ξερή θρυμματισμένη πιπεριά λίγους κοκους πιπέρι και το γεμίζω με αγνό λάδι, κάθε φορά που χρειαζόμαστε το κουνώ καλά και βάζω, και γεμίζω από το μπουκάλι καθώς τελειώνει .

Καλή Ορεξη

Προηγούμενο άρθροΓλυκό του κουταλιού με φλούδα πορτοκάλι!
Επόμενο άρθροΠορτοκαλόπιτα της Έφης