Κρέμα Μπισκότο στο Ποτήρι

Συστατικά

Μπισκότο:
100γρ. Μπισκότα αλεσμένα (πτι μπερ)
Προαιρετικό: 1 κσ ρούμι
Μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
50 γραμμάρια λιωμένου βουτύρου

Για την κρέμα

2 αυγα
2 Χ 30g Ζάχαρη
Ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
10 γρ. κορν φλαουρ
30 ml κρύο γάλα

Επιπλέον 160 ml Γάλα
Ζάχαρη βανίλιας ή κουτάλι άρωμα βανίλιας
200 ml κρέμα γάλακτος παγωμένη
Προαιρετικές Μικρές Σοκολάτες για Διακόσμηση

Εκτέλεση

Αλέστε τα μπισκότα και προσθέστε ρούμι, χυμό λεμονιού και λιωμένο βούτυρο.
Ανακατέψτε και ρίξτε τα στα ποτήρια (αφήστε λίγο για διακόσμηση). Μην πιέζετε το μπισκότο αλλά απλώς το τακτοποιείτε.
Χωρίστε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια
Προσθέστε 30 γρ ζάχαρη και χυμό λεμονιού στα ασπράδια. Χτυπήστε σε μέγιστη ταχύτητα για 3 λεπτά για να πάρετε μαρέγκα (αφήστε στην ακρη)
Προσθέστε 30 γρ ζάχαρη στους κρόκους των αυγών και ανακατέψτε για 3 λεπτά. Μετά την πάροδο του χρόνου αυτού προσθέτουμε κορν φλαουρ. Στη συνέχεια, ριξτε το γάλα και συνεχίστε να ανακατεύετε για άλλα 2 λεπτά (αφήστε στην άκρη).

Προετοιμάστε την κρέμα
Σε μία κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία ρίξτε το γάλα , βανίλια, αφήστε να ζεσταθει,
χαμηλώστε και ρίξτε το μίγμα των κρόκων και ανακατέψτε για 2 λεπτά.
Μετα προσθέστε και την μαρέγκα και ανακατέψτε δυνατά για να φτιάξετε την κρέμα άλλα 1-2 λεπτά.

Μοιράστε την κρέμα πάνω από το μπισκότο και βάλτε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.

Βάζουμε το σύρμα του μιξερ να παγώσει για μερικά λεπτά.
Μετά χτυπάμε την κρεμα γάλακτος για σαντιγι . Μοιράζουμε την σαντιγί με κορνε ζαχαροπλαστικής στα ποτήρια . Πασπαλίστε με αλεσμένα μπισκότα που αφήσατε για διακόσμηση. Εάν θέλετε, προσθέστε μια μπάρα σοκολάτας ή κάτι παρόμοιο

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα σε 5 λεπτά…δε θα το πιστεύετε
Επόμενο άρθροΤα μελομακαρονα της ανατολής ΙΣΛΙ