Μοσχάρι λεμονάτο της Γιαγιάς μου

Υλικα

1 κιλο μοσχαρι μπουκιτσες
2 κρεμμυδια μεσαια
2 σκορδα
2-3 πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
Λαδι
1 μεγαλο λεμονι (το χυμο)
Αλατι- φρεσκοτριμμενο
πιπερι-ριγανη
1 κουταλια της σουπας κορν φλαουερ

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρολα με λαδακι σωταρω το κρεας να ροδισει ελαφρα, προσθετω κρεμμυδια σκορδα και συνεχιζω το σωταρισμα μεχρι να μαραθουν.Βαζω πιπερι,ριγανη σβηνω με λιγο λεμονι η λιγο λευκο κρασι και προσθετω νερο περιπου οσο να το σκεπαζει.
Το αφηνω σε μεσαια φωτια να σιγοβρασει περιπου μιαμιση ωρα για να μαλακωσει πολυ καλα.
Μισή ώρα πριν το βγάλουμε ρίχνουμε και τις πιπεριες και προς το τελος αλατιζουμε και οχι απ’την αρχη γιατι σφιγγει το κρεας.
Οταν ειναι ετοιμο το περιχυνουμε με το υπόλοιπο λεμόνι σε δυνατη φωτια να παρει μια βραση. Δοκιμαζουμε μηπως θελει αλλο αλατι ή λεμόνι αλλιως αποσυρουμε απο τη φωτια και σερβιρουμε με πατατες φουρνου η πιλάφι.

 

Καλή Ορεξη

 

 

Προηγούμενο άρθροΓαρίδες Σαγανάκι με ούζο
Επόμενο άρθροΗ καλύτερη πατατόπιτα με φύλλο στο χέρι