Δείτε Επίσης: Υπέροχη Σοκολατίνα Nutella | Τα τρουφάκια σοκολάτας των 2 υλικών

Μπισκοτενιο Γλυκό με γέμιση Σοκολάτας

Υλικά

Ζύμη
1 φλυντζανακι του καφε σπορελαιο
3 αυγα
2 κουταλιες της σουπας αμμωνια
1 κουταλια της σουπας μπεικιν παουντερ
5 κουταλιες της σουπας ζαχαρη
1 ποτηρι γαλα
αλευρι οσο παρει!

Κρέμα
1 λιτρο γαλα
6 κουταλιες της σουπας ζαχαρη
120 γρ κορν φλαουρ
250 γρ σοκολατα
50 γρ βουτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την Ζύμη
Βάζουμε στην λεκάνη 2 ποτήρια αλεύρι ρίχνουμε την ζάχαρη, μπεικιν πάουντερ. Διαλύουμε την αμμωνία στο γάλα και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα αλευριού. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα και το λάδι και ζυμώνουμε!
Ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι μέχρι να γίνει αφράτη ζύμη να μην κολλάει!
Την χωρίζουμε στα 2 ή και σε 3 μέρη! Τα ανοίγουμε σε φύλλα ίσα με το μέγεθος του ταψιου ! Βουτυρώνουμε το ταψι τοποθετούμε το φύλλο και το ψήνουμε στους 200 βαθμους προθερμασμενο για 12 λεπτά, φυσικά τους φούρνους!
Όταν τα ψήνουμε τα βγάζουμε και τα αφήνουμε πάνω σε ένα τραπεζομαντιλο να κρυώσουν!!!

Κρέμα:
Βάζουμε γάλα και ζάχαρη να ζεσταθεί! Ρίχνουμε το κορν φλαουρ ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε σοκολάτα ανακατεύουμε και τέλος ρίχνουμε βούτυρο! Οπότε τοποθετουμε το ένα μπισκοτενιο παντεσπάνι στο ταψι ρίχνουμε την κρεμά κλείνουμε με το άλλο και τέλος λίγη κρέμα σοκολάτα από πάνω και μπόλικη τρούφα!!!

Δείτε Επίσης: Υπέροχη Σοκολατίνα Nutella | Τα τρουφάκια σοκολάτας των 2 υλικών

Καλή Όρεξη

ΠΗΓΗ: Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Προηγούμενο άρθροΤουρλού της Κατσαρόλας…το πιάτου του καλοκαιριού
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με μελιτζάνες σκεπασμένο με πουρέ