Μπισκοτογλυκό με κρέμα

Το Μπισκοτογλυκό με κρέμα φτιάχνεται πολύ γρήγορα και δεν χρειάζεται φούρνο. Οσοι το δοκίμασαν ήδη είπαν ότι ήταν πολύ ωραίο. Πριν κυκλοφορήσω λοιπόν μια τέτοια συνταγή, πρώτα τους κάνω να τη γευτούν για να μην εκτεθώ.

Υλικά

Για την κρέμα:
φρέσκο γάλα – 1 λίτρο
κρόκοι αυγών – 2 τεμάχια
ζάχαρη – 1 φλιτζάνι
αλεύρι – 100 γρ.
βούτυρο αγελάδας – 60 g.

Για τις βάσεις:
μπισκότα – περίπου 27 τεμάχια
λίγο επιπλέον φρέσκο γάλα

Εκτέλεση

1. Προσθέστε πρώτα το μισό γάλα στους κρόκους των αβγών, τη ζάχαρη και το αλεύρι και χτυπήστε.
Στη συνέχεια συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα και προσθέτουμε το βούτυρο. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει.

2. Για το κέικ χρησιμοποίησα ένα τσερκι, το οποίο προσάρμοσα στα 20 εκ. Τα μπισκότα βυθίζονται σε κρύο φρέσκο γάλα και τακτοποιούνται.
Το έφτιαξα με τρεις σειρές μπισκότα και κρέμα. Χρησιμοποίησα ξυλάκια σοκολάτας για διακόσμηση.
Το κέικ διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές ώρες.

Καλή Απόλαυση!

Η Συνταγή είναι της Valeria Hristova

Θα το εκτιμούσα αν μπορούσατε να εγγραφείτε στο κανάλι μου στο YouTube
Μπορείτε επίσης να με ακολουθήσετε στο instagram
Καλώς ορίσατε στην ομάδα κοινής χρήσης στη σελίδα

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπισκοτογλυκό με κρέμες και μπισκότα

Κέικ με κρέμες και μπισκότα

Συστατικά:

-500 γραμμάρια μπισκότα βανίλιας
-1 ποτήρι ζαχαρούχο γάλα για να βουτήξετε τα μπισκότα
-2 κουτιά ή φακελάκια κρέμα σοκολάτας και ένα φακελάκι κρέμα βανίλιας Γιώτης.
-1 κουταλιά της σούπας εσάνς βανίλιας.
-2 λίτρα πλήρες γάλα

Παρασκευή

Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζετε 1 λίτρο γάλα και προσθέτετε το φάκελο κρέμα βανίλιας, ανακατεύετε αργά για 3 ή 5 λεπτά μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή μάζα.
-Σε ένα μικρό δοχείο προσθέστε μισό φλιτζάνι γάλα συν 1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας, ανακατέψτε και μουλιάστε το κάθε μπισκότο λίγο-λίγο.
-Σε ένα ορθογώνιο γυάλινο δοχείο αν είναι δυνατόν, προσθέτουμε 1 στρώση από τα σωστά μουλιασμένα μπισκότα, καλύπτοντας όλο τον πάτο.

-Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα μας για την κρεμα βανίλιας, περιμένουμε να κρυώσει για λίγα δευτερόλεπτα και τοποθετούμε
άλλη μια στρώση μπισκότα και προσθέτουμε την ίδια προετοιμασία γάλακτος με την κρέμα σοκολάτας,
αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 5 λεπτά στο ψυγείο μέχρι να γίνει σκληρή ζύμη, τώρα μπορείτε να σερβίρετε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθόπιτα χωρίς αλεύρι
Επόμενο άρθροΚέικ με γιαούρτι και κακάο