Τυρολουκουμάδες είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Η συνταγή για τους Τυρολουκουμάδες είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση, είτε ως ορεκτικό είτε ως ένα νόστιμο σνακ. Το μείγμα γραβιέρας και έμενταλ δίνει μια ιδιαίτερη αλμυρή πινελιά που θα λατρέψουν όλοι. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά Συνταγής

Για τη ζύμη/βάση:

  • 450 ml Γάλα
  • 90 γρ. Βούτυρο
  • 190 γρ. Φαρίνα
  • 6 Αβγά

Για το τυρί:

  • 200 γρ. Τυρί (Γραβιέρα με Έμενταλ)

Για το τηγάνισμα και τη γεύση:

  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Τρίβουμε τα τυριά σε χοντρό τρίφτη.

Σε μία μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι και το βούτυρο σε κομμάτια. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, το τραβάμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα.

Ξαναβάζουμε το μείγμα στη φωτιά, χτυπώντας συνέχεια με το σύρμα των αβγών, μέχρι να πήξει η κρέμα και να γίνει μία μάζα που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Βγάζουμε πάλι από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αβγά ένα-ένα, χτυπώντας καθένα να ενσωματώνεται πλήρως στο μείγμα. Είναι σημαντικό να ενσωματωθεί κάθε αβγό πριν προσθέσετε το επόμενο.

Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα των Τυρολουκουμάδων.

Φτιάχνουμε μπαλάκια σε μέγεθος μικρού καρυδιού και τα βάζουμε για **30 λεπτά** στο ψυγείο. Αυτό βοηθάει να κρατήσουν το σχήμα τους στο τηγάνισμα.

Σε φριτέζα ή βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο, μέχρι να κάψει. Ρίχνουμε τους Τυρολουκουμάδες λίγους- λίγους στο καυτό λάδι και τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίζουν καλά, γυρίζοντάς τους με τρυπητή κουτάλα.

Τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζουμε με τους υπόλοιπους. Τους σερβίρουμε ζεστούς. Καλή σας απόλαυση!


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 10-15 λεπτά (ανά παρτίδα)

Συνολικός Χρόνος: Περίπου 35 λεπτά (ενεργός χρόνος)

Επιπλέον Χρόνοι: 30 λεπτά (για να κρυώσουν στο ψυγείο).


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, αντί για τηγάνισμα, μπορείτε να ψήσετε τους Τυρολουκουμάδες στον φούρνο, αλείφοντας τους με λίγο ελαιόλαδο. Δείτε κι άλλες αλμυρές συνταγές φούρνου.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη γραβιέρα και το έμενταλ με άλλα σκληρά τυριά, όπως κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα, για πιο έντονη γεύση. Δείτε ιδέες για συνταγές με τυρί.

Σερβίρετε τους Τυρολουκουμάδες με μια γλυκιά-πικάντικη σος, όπως μέλι με λίγο μπούκοβο, για μια αντίθεση που απογειώνει τη γεύση. Η σπιτική σάλτσα είναι πάντα καλύτερη.


 

Σχετικές Συνταγές (Internal Links)

Τυροπιτάκια Κουρού

Πατάτες Τηγανητές με Τυρί

Αλμυρά Μάφιν με Γραβιέρα


Πηγή:syntagesmageirikis.blogspot.gr