ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
240 γρ. λευκά Αμυγδάλων, ψιλοκομμένα
600 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
220 γραμμάρια άχνη ζάχαρης
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ μπράντυ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
Πρόσθετη ζάχαρη σε σκόνη (κοσκινισμένη) για επίστρωση κουραμπιέδων
ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 ° C.
2. Απλώστε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα σε ένα ταψί στρωμμένο με χαρτί ψησίματοε και ψηστε τα για 5 λεπτά.
3. Αφαιρέστε τα από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
4. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ βάσης χτύπησε το βούτυρο και τη ζάχαρη (σε υψηλή ταχύτητα) για τουλάχιστον 20-25 λεπτά μέχρι γίνει λείο και αφράτο.
5. Προσθήκη εκχυλίσματος βανίλιας.
6. Προσθέστε σταδιακά το μισό αλεύρι και το κονιάκ και συνεχίστε να χτυπάτε για άλλα 5 λεπτά.
7. Σταματήστε το μίξερ και ανακατέψτε με το χέρι το υπόλοιπο αλεύρι.
8. Ανακατέψτε τα ψημένα αμύγδαλα.
9. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και βουτυρώδης.
10. Πάρτε περίπου το 1/3 της ζύμης και τοποθετήστε την σε μία λαδόκολα σε επίπεδη επιφάνεια.
11. Πιέστε τη ζύμη με τα χέρια σας για να την ισιώσετε ή με ένα πλάστη. Η ζύμη πρέπει να έχει πάχος περίπου 1-1,5 cm.
12. Κόψτε τα μπισκότα(κουραμπιέδες) χρησιμοποιώντας μία φουρκέτα σε σχήμα ημισελήνου (το παραδοσιακό σχήμα του κουραμπιέ) ή οποιοδήποτε άλλο σχήμα θέλετε.
13. Τοποθετήστε τα σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
14. Ψήνουμε στους 175 ° C για 20 λεπτά.
15. Συνεχίστε μέχρις ότου να χρησιμοποιήσετε όλη τη ζύμη (παίρνουμε μια μικρή ποσότητα ζύμης κάθε φορά επειδή είναι πιο εύκολο να την χειριστείτε).
16. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.
17. Προσθέστε τη σκόνη σε ένα μεγάλο μπολ ή σε ένα βαθύ δίσκο.
18. Πάρτε 3-4 μπισκότα (kourambiedes) κάθε φορά και τοποθετήστε τα στο μπολ.
19. Καλύψτε γενναιόδωρα με ζάχαρη και μεταφέρετε σε μία πιατέλα για να κρυώσουν εντελώς.
20. Οι κουραμπιέδες μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αεροστεγές δοχείο.
Καλή Απόλαυση