Συστατικά

Κρούστα

3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1½ φλυτζάνια τριμμένα ψίχουλα digistive
4 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

Κέικ

3 (220γρ το καθένα) πακέτα τυρί κρέμα, θερμοκρασία δωματίου
1 ½ φλυτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 μεγάλα αυγά, θερμοκρασία δωματίου
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
½ φλιτζάνι μίνι ημίγλυκες σταγόνες σοκολάτας
85 gr σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, λιωμένη

Για την γκαναζ

½ φλιτζάνι τσιπ σοκολάτας
2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
 

Κατευθύνσεις

1ο Μέρος

Ελαφρώς βουτυρώνω τις πλευρές και το κάτω μέρος ενος 22 εκ ταψάκι για κεικ.

Για να φτιάξετε τη κρούστα, ανακατέψτε τη ζάχαρη, τα ψίχουλα και το βούτυρο.
Καλύψτε το κάτω μέρος της φόρμας με το μείγμα, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας  για να πιέσετε σε ένα ομοιόμορφο στρώμα.
Για να φτιάξετε το κέικ, χτυπήστε το τυρί κρέμα σε μεσαία υψηλή ταχύτητα στο κύπελλο
ενός ηλεκτρικού μιξερ. Προσθέστε τη ζάχαρη και τη βανίλια και κτυπήστε μέχρι το μείγμα να
είναι ελαφρύ και κρεμώδες. Ξύστε την εσωτερική επιφάνεια του μπολ. Χτυπάμε 30 επιπλέον
δευτερόλεπτα. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε για να ενσωματωθεί. Μειώστε την ταχύτητα  σε χαμηλά, προσθέστε τα αυγά ένα την φορά και ανακατέψτε για να τα ενσωματώσετε.Μην τα παραχτυπήσετε μετά την προσθήκη των αυγών.

2ο Μέρος

Διαχωρίστε το μείγμα ομοιόμορφα σε 3 χωριστά κύπελλα, περίπου ½ κουπα το καθένα.
Προσθέστε τα ψιλοκομμένα καρύδια και τα τσιπ σοκολάτας σε ένα μπολ και ανακατέψτε για να τα ενσωματώσετε. Ρίξτε αυτό το μειγμα πάνω από το στρώμα κρούστας, και απλώστε το μείγμα σε ένα ομοιόμορφο στρώμα. Τοποθετήστε το ταψί στην κατάψυξη για 60 έως 70 λεπτά ή μέχρι να γίνει σταθερή η στρώση του cheesecake.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.

Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα στο δεύτερο μπολ του μειγματος και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί ομοιόμορφα. Ρίξτε αυτό το μείγμα πάνω από το στρώμα με τα καρύδια και εξαπλώστε σε ένα ομοιόμορφο στρώμα. Επιστρέψτε το ταψάκι στην κατάψυξη για 40 έως 45 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί. Ρίξτε το υπόλοιπο κτύπημα βανίλιας πάνω από το στρώμα σοκολάτας και απλώστε το σε ένα ομοιόμορφο στρώμα.
Τυλίξτε το κάτω μέρος του ταψιου σε ένα διπλό στρώμα φύλλου αλουμινίου και τοποθετήστε
το σε ένα μεγάλο ταψί ψησίματος. Τοποθετήστε τη ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
Προσεκτικά χύστε ζεστό νερό στο μεγάλο ταψί. Το νερό πρέπει να ανυψωθεί μέχρι την μέση
στις πλευρές του μικρού ταψιού.

Ψήστε το cheesecake για 1 και 20-25 λεπτά. Το κέικ πρέπει να είναι ελαφρώς μαλακό στο κέντρο.
Αφαιρέστε το ταψάκι απο το φούρνο και βγάλτε το αλουμινόχαρτο.
Αφήστε το κέικ να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.
Το σκεπάζουμε με μία μεβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο το κέικ για 1 ώρα ή και για όλη την νύχτα.
Λιώστε ½ φλιτζάνι τσιπ σοκολάτας με ζεστή κρέμα γάλακτος.
Γαρνίρετε το κέικ με την λιωμένη σοκολάτα.
Κόψτε και σερβίρετε.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΝερό με Λεμόνι μύθοι και αλήθειες για την υγεία μας !
Επόμενο άρθροΤούρτα Σοκολάτας με φιστίκια αιγίνης