Τα πτι φουρ, στα γαλλικά petits fours είναι μικρά μπισκότα ή κέικ. Μια εκδοχή λέει πως ο Antoine-Marie Careme, σπουδαίος Γάλλος ζαχαροπλάστης του 19ου αι., τα ονόμασε έτσι επειδή ψήνονταν σε φούρνο με χαμηλή θερμοκρασία (à petit four στα Γαλλικά). Για τον Davidson η πιθανότερη εκδοχή είναι πως η ονομασία σημαίνει «μικρά πράγματα από το φούρνο».

Υλικά

450 γρ. βούτυρο αγελάδος
200 γρ. ζάχαρη άχνη
4 αυγά
200 γρ. κορν φλάουρ
1 κουταλιά baking powder
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Μια πρέζα αλάτι
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
Τρούφα σοκολάτα
100 γρ. μαρμελάδα μήλου αραιωμένη με ένα κουταλάκι ρούμι ή κονιάκ

Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο που έχει μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με τη ζάχαρη άχνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε να ομογενοποιοηθούν. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα ενώ χτυπάμε το μείγμα.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το κορν φλάουρ, το baking powder, το αλεύρι, τη βανίλια και το αλάτι και χτυπάμε ώσπου να ενωθούν σε μια ζύμη. Η ζύμη παραμένει αρκετά μαλακή
Γυρίζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε μπισκότα 7-8 εκατοστών σε μήκος σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 12 λεπτά
Αφού κρυώσουν απλώνουμ στην πεπλατυσμένη τους επιφάνεια (αυτή που ακουμπούσε στο ταψί) μια καλή ποσότητα μαρμελάδας. Στο μεταξύ έχουμε λιώσει τη σοκολάτα και βουτάμε το μπισκότο από τη μία πλευρά

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα μπισκότα, βυθίζοντας αν θέλουμε την πλευρά της λιωμένης σοκολάτας και στην τρούφα. Αφήνουμε τη σοκολάτα να σταθεί και φυλάμε σε κουτί που κλείνει καλά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια Σμυρνέικα
Επόμενο άρθροΣπέσιαλ τούρτα,απλά και γρήγορα!!!😋😋