Κυπριακό γλυκό “καλό πράμα”

Συστατικά

2 1/2 φλιτζάνια σιμιγδάλι
1 1/2 φλιτζάνια γιαούρτι πλήρες
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
2 κγ μπεικιν πουντερ
1 / 2 κγ μαστίχα σκόνη
20 αμύγδαλα
Για το σιρόπι
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 φλούδα λεμονιού
1 κανέλα ραβδί

Οδηγίες

Βήμα 1 Κάνετε το σιρόπι: Τοποθετήστε όλα τα συστατικά σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει.
Μόλις αρχίσει να βράζει, αφήνεται για άλλα 5 λεπτά και απομακρύνεται από τη φωτιά. Αφήστε το να κρυώσει
Βήμα 2 Βάλτε τα αμύγδαλα. Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέστε τα αμύγδαλα και το νερό. Φέρτε σε βρασμό. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, αφαιρέστε το από τη φωτιά και ξεπλύνετε αμέσως με κρύο νερό. Πιέστε τα αμύγδαλα ένα προς ένα για να αφαιρέσετε την φλούδα.
Βήμα 3 Κάντε το κέικ: Σε ένα μπολ προσθέστε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το λάδι, τα αυγά, το μπεικιν παουντερ και τη μαστίχα. Ανακατέψτε μαζί μέχρι να συνδυαστούν όλα τα συστατικά. Από πάνω τοποθετήστε τα αμύγδαλα ένα προς ένα δημιουργώντας γραμμές.


Βήμα 4 Ρίξτε ένα πυρέξ 35x23cm και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα στους 180 °.


Βήμα 5 Αφαιρέστε από το φούρνο και ρίξτε το κρύο σιρόπι ομοιόμορφα πάνω στο κέικ. Αφήστε το να μουλιάσει το σιρόπι, ιδανικά για μια νύχτα.

 

Ευχαριστούμε greekfoodalchemist.com

Προηγούμενο άρθροΤαχινόπιτες
Επόμενο άρθροΤα Κεφτεδάκια της Καλής