Υλικά:

Για το παντεσπάνι:
9 αυγά
300 γρ. ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. κακάο
2 κ.γ. baking powder
25 γρ. λάδι

Για το σιρόπι:
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
Για την κρέμα:
2 κουτιά μορφάτ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια

Για τη γκανάς:
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ. κρέμα γάλακτος

Για τη διακόσμηση:
250 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια

Εκτέλεση:

Παντεσπάνι:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το baking powder και τα προσθέτουμε στο μείγμα με απαλά ανακατέματα.
Τέλος, προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι όταν το τρυπάμε στο κέντρο.

Σιρόπι:
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά απο το σημείο βρασμού
Σιροπίασμα:
Αφού βγάλουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο, το σιροπιάζουμε αμέσως με το ζεστό σιρόπι.

Κρέμα:
Χτυπάμε τη μορφάτ με το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα.

Γκανάς:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σιγοβράσει.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και να έχουμε μια λεία γκανάς, την αφήνω να κρυωσει 15-20 λεπτα εκτός ψυγείου ή 5-10 λεπτα στο ψυγείο.

Συναρμολόγηση:
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο σιροπιασμένο παντεσπάνι και την βαζουμε στο ψυγείο να παγωσει και να σταθει.
Απλώνουμε τη γκανάς πάνω από την κρέμα και το βάζω στο ψυγείο όλη νυχτα.

Για τη διακόσμηση, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνει σαντιγί και την τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Διακοσμούμε την τούρτα με την σαντιγί, σχηματίζοντας σχέδια ή απλώς δημιουργώντας μια λεία επιφάνεια.

Η Συνταγή είναι της κας Ζωη Βαμβουκακη