Υλικά
500 γρ μοσχαρίσιο κρέας (καρε)
1 καρότο
2 κοτσάνια σέλινου ψιλοκομμενα
5 μέτρια κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
Δυόσμο 1 δάφνη ελαιόλαδο
Πεκορίνο ή Παρμεζάνα
500 γρ ζυμαρικά πέννες ή ριγκατόνι
αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια σε μισούς δακτυλίους.
Ψιλοκόβουμε το καρότο και τα μπαστουνάκια σέλινου.
Κόβουμε το σκόρδο σε λωρίδες. Κόβουμε το κρέας σε κομματακια και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζετε μία κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγανι σε μέτρια δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρέας από όλες τις πλευρές.
Βγάζουμε από την κατσαρόλα ή το τηγανι και αφήνουμε στην άκρη για αργότερα.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο επιπλέον λάδι αν χρειάζεται και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το καρότο και το σέλινο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε τα μισά από τα κρεμμύδια σε φέτες και τις σκελίδες σκόρδου σε φέτες, αλατοπιπερώστε και σοταρετε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε με τα λαχανικά. Σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε το άσπρο κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε ξανά το κρέας δυοσμο και την δαφνη. Καλύπτουμε το κρέας με τα υπόλοιπα κρεμμύδια.
Αλατοπιπερώνουμε. Βάλτε το καπάκι στο τηγάνι και χαμηλώστε τη φωτιά για μία ώρα.
Μετά από μία ώρα αφαιρέστε το καπάκι και ανακατέψτε απαλά το ραγού. Βάλτε ξανά το καπάκι και μαγειρέψτε για άλλες 3-4 ώρες μέχρι να λιώσει
το κρέας.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης από τη σάλτσα. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικα και τα προσθέτουμε στη σάλτσα.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλισμένα με τριμμένο Παρμεζάνα ή Πεκορίνο.
Καλή όρεξη