Μια συνταγή για πίτα με τυρί και σπανάκι, μια πίτα που πετυχαίνει πάντα.
Δεν είναι απαραίτητο να ανοιξετε κανονικά φύλλα. Για τις νέες νοικοκυρές ή αρχάριες είναι πραγματικά σωτήρια για την προετοιμασία πίτας σαν από φούρνο.

Υλικά

Για την ζύμη:

350 γραμμάρια άσπρο αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
250 ml χλιαρό νερό

Γέμιση:
250 γρ σπανάκι ή σέσκουλο
200 γρ τυρί για την πίτα
1 αυγό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για επάλλειψη
50 ml λάδι
1 αυγό

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι το αλάτι και το νερό και ξεκινάμε να ανακατεύουμε με το χέρι το νερό το προσθέτουμε σιγά-σιγά έως ότου αρχίζουμε να παίρνουμε μία ζύμη  Ζυμώνουμε καλά εως ότου να καταλήξουμε σε μία μαλακή ζύμη η οποία δεν κολλάει στα χέρια τη σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και μία πετσέτα σε ένα ζεστό μέρος και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

Στη συνέχεια τη βγάζουμε την ζύμη στον αλευρωμένο πάγκο μας και τη χωρίζουμε σε 4 μέρη τα αλευρώνουμε και κάνουμε τέσσερις μπάλες τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το τυρί το αυγό να γίνουν ένα μείγμα

Στη συνέχεια αλατίζουμε ελαφρά το σπανάκι μας και το προσθέτουμε μέσα στο μείγμα αυγού και τυριού και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Παίρνουμε την πρώτη μπάλα και ξεκινάμε και την ανοίγουμε με τον πλάστη μας περίπου στα 20 με 25 εκατοστά διάμετρο

αλείφουμε με λάδι και πασπαλίζουμε με τη γέμιση

στη συνέχεια ανοίγουμε τη δεύτερη μπάλα σε ένα φυλλο λίγο πιο μεγάλο από το πρώτο και σκεπάζουμε τη γέμιση

Αλειφουμε με λάδι καλά ξαναβάζουμε γέμιση από πάνω και ανοίγουμε και το τρίτο φύλλο με το οποίο σκεπάζουμε πάλι τη γέμιση και κάνουμε ακριβώς το ίδιο και με το τέταρτο φύλλο όλα τα φύλλα τα αλείφουμε με λάδι

Στο τέλος διπλώνουμε προς το κέντρο και τις δύο μεριές

αλείφουμε με λάδι και τις ξανά διπλώνουμε από τις άκρες προς το κέντρο

με το πλάστη μας τώρα πατάμε για να ανοίξει όλη η πίτα σε διάμετρο περίπου 15 με 20 εκατοστά

τη βάζουμε σε ένα ταψάκι το οποίο έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος χτυπάμε το αυγό με το λάδι κόβουμε την πίτα τη χαράζουμε και την αλείφουμε με το μείγμα αυγού

Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε αν εχει ψηθει!

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣαρμαδάκια με φρέσκα λαχανόφυλλα, κιμά και ρύζι
Επόμενο άρθροΤιραμισού χωρίς αυγά