Πίτα χειροποίητη με γέμιση κρέμα τυριού.

Διαφήμιση

Υλικά

για το φύλλο.
3 1/2 κούπες αλεύρι.
1/3 κουταλάκι μαγιά ξερή.
2 κουταλάκια ζάχαρη.
1 πρέζα αλάτι.
Νερό χλιαρό.

Για την κρέμα
3 κουταλιές αλεύρι,
800 γραμμάρια γάλα,
λίγο αλάτι,
πιπέρι μαύρο
700 γραμμάρια φέτα τριμμένη
1 αυγό
σουσάμι
βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τα υλικα για το φύλλο σε ένα λεκανακι και ζυμωνουμε ρίχνοντας νερό χλιαρό όσο παρει για να γίνει η ζύμη
αφρατη να μην κολλάει στα χέρια. Πολύ καλό ζύμωμα.

Αφήνω να ξεκουραστεί όσο να φτιάξω την κρέμα.
Σε κατσαρόλα λιώνω 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, προσθέτω 3 κουταλιές αλεύρι, 800 γραμμάρια γάλα, λίγο αλάτι,
πιπέρι μαύρο. Μόλις πήξει κατεβάζω από την φωτιά την κατσαρόλα προσθέτω φέτα τριμμένη ανακατεύουμε να λιώσει το
τυρί.

Διαφήμιση

Χωρίζω την ζύμη σε 12 ισα μπαλάκια και με λιγο αλεύρι ή νισεστε ανοιγω φυλλά στο μεγεθος πιατου και κάνω 2 ντανες απο 6.
Με τον πλάστη ανοιγω 2 φύλλα απο τις 2 ντανες, το ένα φύλλο το στρώνω κάτω στο ταψί μου απο πάνω ριχνω την γέμιση και κλεινω την πίτα με το δεύτερο φύλλο

Αφού έκλεισα την πίτα, αλειψα το πάνω φύλλο με αυγό , έριξα σουσάμι , και μπόλικο βούτυρο λιωμένο. Ψήσιμο στους 180, στον αέρα για 40 με 45 λεπτά.

Καλή επιτυχία σε όσους αποφασίσουν να την φτιάξουν!!!

H Συνταγή είναι της Ολγα Ναντσιου δείτε περισσότερες φωτογραφίες και σχόλια εδώ

Διαφήμιση

Διαφήμιση