Παστουρμαδόπιτα

Η παστουρμαδόπιτα με σφολιάτα είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την τραγανή υφή της σφολιάτας με την πλούσια γεύση του παστουρμά, δημιουργώντας μια ακαταμάχητη αρμονία. Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη, ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα χωρίς να περάσουν ώρες στην κουζίνα.

Ευκολία:

  • Η πίτα είναι εύκολη στην παρασκευή, με απλά υλικά και γρήγορη εκτέλεση.
  • Μπορεί να ετοιμαστεί εκ των προτέρων και να ψηθεί λίγο πριν το σερβίρισμα.

Συνολικά:

  • Η παστουρμαδόπιτα με φύλλο σφολιάτας είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο, ιδανικό για ορεκτικό ή κυρίως γεύμα.
  • Είναι εύκολη στην παρασκευή και μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Συμβουλές:

  • Χρησιμοποιήστε ποιοτικό παστουρμά για καλύτερη γεύση.
  • Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε υλικά από τη γέμιση, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
  • Φροντίστε να ψήσετε την πίτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο για να ροδίσει ομοιόμορφα.

Υλικά

1 συσκευασία (2 φύλλα) Φύλλο σφολιάτας ολικής
10 φέτες Παστουρμάς
10 Κασέρι σε φέτες
12 Ντοματίνια
Μαύρο πιπέρι
1 Αυγό
Σουσάμι
Σπόροι τσία

Εκτέλεση

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C με αέρα.
Σε ένα ταψί στρώνω αντικολλητικό χαρτί και το ένα φύλλο της σφολιάτας. Το απλώνω λίγο με τα χέρια μου.
Τοποθετώ τις φέτες κασέρι σε όλη την επιφάνεια.
Αφαιρώ από τον παστουρμά το τσιμένι (την πάστα που έχει γύρω γύρω η κάθε φέτα) και κόβω σε κομμάτια με τα χέρια μου. Τοποθετώ πάνω από το κασέρι, σε όλη την επιφάνεια.
Πλένω και ψιλοκόβω τα ντοματίνια. Τοποθετώ πάνω από τον παστουρμά, σε όλη την επιφάνεια και προσθέτω το πιπέρι.

Κλείνω την πίτα με το άλλο φύλλο, το οποίο το τοποθετώ από πάνω, και με ένα πιρούνι, πιέζω περιμετρικά για να κολλήσουν μεταξύ τους.
Χτυπάω το αυγό σε μια κούπα και με ένα πινελάκι σιλικόνης το απλώνω πάνω στο φύλλο. Πασπαλίζω με σουσάμι και με σπόρους τσία.
Με ένα πιρούνι τρυπάω το φύλλο από πάνω σε όλη την επιφάνεια και βάζω στον φούρνο.
Ψήνω για 45-50΄ανάλογα τον φούρνο, μέχρι να πάρει χρώμα. Αφήνω να κρυώσει ελαφρώς, πριν κόψω!

ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ (ΨΥΓΕΙΟ- ΚΑΤΑΨΥΞΗ)
Διατηρείται στο ψυγείο εώς και 5 ημέρες. Την ζεσταίνω στο air-fryer για να διατηρήσει την τραγανότητά της.

Η Συνταγή είναι από το πρώτη φορά μαμά

Προηγούμενο άρθροΑφράτο Κωκ χωρίς σιρόπι…με κρέμα ζαχαροπλαστικης!
Επόμενο άρθροΝηστίσιμα Κουλουράκια Μανταρινιού: Αρωματικά και Αφράτα!