Δείτε Επίσης: Πίτσα του 5 λέπτου | Η Ζύμη Πίτσας της Μένης “τα σπάει”

Πίτσα με βάση από κολοκύθι

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για την βάση της πίτσας:

3 μέτρια κολοκύθια
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι για γεύση
Πιπέρι για γεύση
1/4 φλιτζάνι (32g) καλαμπόκι
1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

Για την κάλυψη:
170γρ. Σάλτσα πίτσας
150g τριμμένη μοτσαρέλα
Φύλλα βασιλικού
Ντομάτες

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220Cº. Στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
2. Τρίψτε τα κολοκύθια. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας πετσέτα πιάτων, απομακρύνετε την υπερβολική υγρασία από τα κολοκύθια(κλείστε μέσα στην πετσέτα και στύψτε τα). 

Μεταφέρετε τριμμένα κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο μπολ.
3. Προσθέστε αυγό, τριμμένο σκόρδο, τριμμένη παρμεζάνα, κορν φλαουρ, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστεί καλά.
4. Απλώστε την κρούστα κολοκυθιών σε κύκλο 20 εκ στο έτοιμο ταψί.

Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
5. Απλώστε τη σάλτσα πάνω από την κρούστα,

πασπαλίστε το τεμαχισμένο τυρί μοτσαρέλα και ολοκληρώστε με το αγαπημένο σας υλικά από πάνω. Ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί, περίπου 6-8
λεπτά.

 

Δείτε Επίσης: Πίτσα του 5 λέπτου | Η Ζύμη Πίτσας της Μένης “τα σπάει”

ΠΗΓΗ: https://www.thecookingfoodie.com/