Υλικά
για τη ζύμη:
4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
4 κουταλιές της σούπας γιαουρτι
9 κουταλιές της σούπας αλεύρι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
για την επικάλυψη (προαιρετικά):
Σάλτσα ντομάτας
Φέτες ζαμπόν
Πιπεριές
Μοτσαρέλα τριμμένη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη μαγιονέζα και την ξινή κρέμα.
Προσθέστε το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε.
Ρίξτε τα αυγά και το αλεύρι και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ρευστό ζυμάρι.
Στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και απλώστε το ζυμάρι ομοιόμορφα πάνω στο χαρτί, δημιουργώντας μια λεπτή βάση πίτσας.
Απλώστε σάλτσα ντομάτας πάνω στη βάση και προσθέστε τα υλικά της αρεσκείας σας (π.χ., ζαμπόν, πιπεριές, μοτσαρέλα).
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η βάση και να λιώσει το τυρί.
Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε!