Πατατοκεφτέδες χωρίς αλεύρι

Υλικά

800 γραμμάρια αποφλοιωμένες πατάτες,
1 μικρό κρεμμύδι,
1 αυγό,
100 gr τριμμένo κίτρινο τυρί,
τυρί φέτα
ένα τσίμπημα κύμινο,
ρίγανη και μαύρο πιπέρι.

Εκτέλεση

Για τους πατατοκεφτέδες έβρασα σε αλατισμένο νερό τις αποφλοιωμένες πατάτες, τις οποίες στραγγίξα και έβαλα στο ψυγείο για μια μέρα. Το απόγευμα σήμερα τις πολτοποίησα, με τριμμένο 1 μικρό κρεμμύδι, χτυπήθηκε 1 αυγό, προστέθηκαν 100 τριμμένα κίτρινο τυρί, καθώς και τυρί φέτα και τα καρυκεύματα.

Αναμίξαμε το μείγμα καλά και με βρεγμένα χέρια και σχηματίσαμε μπάλες, τις οποίες τακτοποιήσαμε σε ένα ταψί και έβαλα πίσω στο ψυγείο.
Τις βγάλαμε από το ψυγείο, λίγο πριν τις τηγανίσουμε, τις έτριψα σε αλεύρι, τινάξαμε τους κεφτέδες ελαφρά και τηγανίσαμε σε ζεστό λάδι, τις βγάλαμε σε χαρτί κουζινας για να στραγγίσει το υπερβολικό λίπος.
Στο σπίτι, τα κεφτεδάκια πατάτας τους αρέσουν χωρίς να προστεθεί αλεύρι στο μείγμα … φρυγανιά και παρόμοια προϊόντα, και με αυτήν την τεχνική μαγειρέματος κεφτεδάκια, τηγανισμένα ή ψημένα, διατηρούν την ακεραιότητά τους χωρίς να διαλύονται.

Καλη Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια με κρέμα Patisseri
Επόμενο άρθροΑφεθείτε στη μαγεία FERRERO ROSHE: Μια τούρτα για αξέχαστες στιγμές!