Πανακότα με βερίκοκα

Διαφήμιση

Υλικά

600 γρ βερίκοκα
400 ml. κρέμα γάλακτος 35%
200 ml. γάλα
150 γρ ζάχαρη (μέλι)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
20 γρ ζελατίνη
150 ml. νερό
2-3 κουταλιές της σούπας ρούμι (προαιρετικά)

Παρασκευή:

Τα βερίκοκα καθαρίζονται και κόβονται σε κομμάτια. Προσθέστε 50 γραμμάρια ζάχαρη (και ρούμι) και πολτοποιήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε στην φωτιά την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τα 100 γρ ζάχαρη μέχρι να ζεσταθούν, χωρίς όμως να βράσουν.
Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Η ζελατίνη χύνεται σε κρύο νερό και αφήνεται να φουσκώσει για 10-15 λεπτά.
Στη συνέχεια διαλύεται σε μπεν μαρι με συνεχή ανάδευση μέχρι να ρευστοποιηθεί.
Ανακατεύουμε όλα μαζί και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα και το μοιράζουμε στα μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ωρες

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Mama’s pasticceria

Διαφήμιση