Υλικά
2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
1/4 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
Ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3/4 φλιτζανιού φρυγανισμένο καρύδι
3/4 φλιτζανιού αποξηραμένα σκούρα κεράσια
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη και τα αυγά και το βούτυρο μαζί με το ξύσμα και το εκχύλισμα βανίλιας.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
ανακατεύουμε για να σχηματιστεί μια ζύμη (βλέπε εικόνα)
Πλάθουμε μια μπάλα και κόβουμε σε 2 κομμάτια.
Ανοίξτε με το χέρι ένα “κορμο” πλάτους περίπου 5 εκ και μήκους 35 εκ
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά.
Κόψτε παξιμαδια πάχους περίπου 1,5 έως 2 εκ και μετά ψήστε ξανά τα μπισκότα στους 180 για 15-20 λεπτά.
Αφήστε να κρυώσουν τελείως και απολαύστε
Η Συνταγή είναι Michael Cortese