Παπαρδέλες με γαρίδες και σάλτσα Αlfredo

Υλικά

450 γρ. γαρίδες, ξεφλουδισμένες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ. παπαρδέλες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο
80 ml λευκό κρασί ή αντικαταστήστε το κρασί με χυμό από 1/2 λεμόνι
500 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. τυρί παρμεζάνα
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
πάπρικα γλυκιά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το τηγάνι μας σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι.Βάζουμε τις γαρίδες τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα.
Τηγανίζουμε 1-2 λεπτά και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν.Αφαιρούμε τις γαρίδες σ ένα πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τις 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει.

Σε αυτό το σημείο βάζουμε και το σκόρδο και το σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.Σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά.Αλατοπιπερώνουμε.Προσθέτουμε 1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα.Ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα.Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρεμώδες και λείο.

Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά.Τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε καλά.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό και σερβίρουμε.
Απλό νόστιμο και εκπληκτικά εύκολο στην παρασκευή του καθώς είναι έτοιμο σε λιγότερο απο μισή ώρα.
Δοκιμάστε το !!!!!!

Καλή σας απόλαυση!!!!

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

 

Προηγούμενο άρθροΠώς να φτιάξετε σάλτσα σκόρδου με αυγό λάδι και λεμόνι
Επόμενο άρθροΡολό Κιμά με τυριά