Παραδοσιακοί Κεφτέδες με τα μυρωδικά τους
για τους Κεφτέδες:
1 κόκκινο κρεμμύδι, τριμμένο
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
200g χοιρινό κιμά (χοιρινό κρέας), ή περισσότερο μοσχαρίσιο κρέας
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 φλιτζάνι / 60 γρ. τριμμενο μπαγιατικο ψωμί
1 αυγό
1/4 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
6 μεγάλα φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα (δυόσμο αν μπορείτε)
1/2 κουταλάκι αποξηραμένης ρίγανης
1 κουταλάκι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
3/4 αλάτι
Μαύρο πιπέρι
για το Μαγείρεμα:
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος μαϊντανός προαιρετικός, για γαρνίρισμα
Τζατζίκι
Οδηγίες
Αδειάστε το κρεμμύδι κατευθείαν σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τα
υπόλοιπα συστατικά του κεφτέ. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να τα αναμίξετε
καλά για λίγα λεπτά έως ότου το μίγμα είναι αρκετά ομαλό και πολύ καλά συνδυασμένο.
Προαιρετικά: Βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα – τα κάνει πιο εύκολο να το πλαθετε + διατηρεί στρογγυλό σχήμα κατά το μαγείρεμα.
Πρέπει να κάνετε περίπου 32 – 35 κεφτέδες. Στη συνέχεια, πλάθετε το κιμά σε μπάλες.
Ζεσταίνετε το μεγαλύτερο μέρος του λαδιού σε ένα βαθύ τηγάνι με μέτρια υψηλή
θερμότητα. Χρησιμοποιήστε αρκετό λάδι για να καλύψετε την επιφάνεια του τηγανιού.
Μαγειρέψτε σε 2 με 3 παρτίδες: Περάστε τα κεφτεδάκια ελαφρά στο αλεύρι, τινάξτε τους κεφτέδες το πλεόνασμα και στη συνέχεια τοποθετήστε το στο τηγάνι. Γυρίστε τους γύρω γύρω και μαγειρέψτε για 5 – 6 λεπτά, έως ότου τηγανιστούν παντού.
Βγάλτε τους σε ένα πιάτο, καλύψτε για να τους διατηρήσετε ζεστούς και επαναλάβετε με τα
υπόλοιπα κεφτεδάκια.
Εναλλακτικά, ραντίστε τους γενναιόδωρα με λάδι (κατά προτίμηση ελαιόλαδο)
στη συνέχεια ψήστε σε 180C για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Η μέθοδος τηγανίσματος είναι ο παραδοσιακός τρόπος και οι κεφτέδες
είναι ελαφρώς πιο ζουμεροί.
ΠΗΓΗ: