Πιταρέλι με Σκόρδο και τυρι

Advertisement

Απαραίτητα προϊόντα:

Για τη ζύμη:
Λάδι – 6 κουταλιές της σούπας.
Ξηρή μαγιά – 1 τεμ.
Αλάτι – 1 κουταλιά της σούπας.
Ζάχαρη – 2 κουταλιές της σούπας.
Αλεύρι – 500 γρ.
Νερό – 250 ml. (χλιαρός)

Για λάδι σκόρδου:
Βούτυρο αγελάδας – 50 g.
Σκόρδο – 1 σκελίδα (λιωμένο)

Για απο πάνω:
Τυρί φέτα- 80 g.
Κίτρινο τυρί – 50 γρ.

Μέθοδος Παρασκευής

Σε ένα βαθύ μπολ κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε αλάτι, μαγιά, ζάχαρη και ανακατέψτε
καλά. Στη μέση σχηματίζουμε μια τρυπα στο οποίο ρίχνουμε το λάδι και το νερό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε τη ζύμη. Αφήστε το να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 2 ώρες.
Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, σχηματίστε μια μπάλα περίπου 170 γραμμάρια. Ανοίξτε βάλτε την σε ένα ταψάκι και κάντε μερικές τρυπίτσες με ενα μαχαίρι

και πασπαλίστε με τυρί και κίτρινο τυρί.

Advertisement

Ψήνουμε στους 200-220 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο.

Οσο είναι στο φούρνο αναμείξτε το λιωμένο σκόρδο με το βούτυρο

Αφού το αφαιρέσετε από το φούρνο, απλώστε το με το προαναμεμιγμένο βούτυρο και το σκόρδο.

 

Καλή όρεξη!

Δείτε Επίσης

Advertisement