Πατάτες λεμονάτες
Συστατικά
7 μεγάλες πατάτες
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
150ml ελαιόλαδο (3/4 φλιτζάνι)
150ml ζωμός κοτόπουλου (3/4 φλιτζάνι)
1 κουταλιά αποξηραμένη ρίγανη
χυμός 2-3 λεμονιών
1 κουταλάκι του γλυκού σιμιγδάλι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C
Εκτέλεση
Για να φτιάξετε αυτές τις τραγανές πατάτες λεμονιού, κόψτε τις πατάτες σε σφήνες
και τοποθετήστε σε ένα μεγάλο ταψί. Σε ένα μπολ προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά
(συμπεριλαμβανομένου του σιμιγδαλιού και των 150 ml ζωμού) και χτυπήστε τα,
ρίχνουμε το μείγμα σιμιγδάλι-λεμόνι πάνω από τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε.
Ψήστε για 40 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία χρυσή κρούστα στις πατάτες.
Τα βγάζουμε από το φούρνο, τις ανακατεύουμε λίγο, πασπαλίζουμε με ρίγανης
και βάζουμε πίσω στο φούρνο για άλλα 30-40 λεπτά. Εάν όλο το υγρό έχει απορροφηθεί
και το σκεύος φαίνεται να είναι στεγνό, προσθέστε 1/4 έως 1/2ωφλιτζανιού ζεστού νερού ή
ζωμο στο ταψί ή λίγο επιπλέον λεμονιών,
Το μυστικό για αυτές τις έξτρα τραγανές ελληνικές πατάτες λεμονιού είναι να
πασπαλίζουμε τις πατάτες με κάποιο σιμιγδάλι, καθώς βοηθά να σχηματίσουν μια ωραία
χρυσή κρούστα γύρω τους. Μην φοβάστε να τις ψήσετε λίγο παραπάνω – θα γίνουν ακόμα πιο νόστιμες!
Καλή Ορεξη