Τηγανόπιτες της γιαγιάς

Μόνο η μυρωδιά τους αρκεί για να ξυπνήσει όμορφες παιδικές αναμνήσεις. Χρυσαφένιες, αφράτες, ζουμερές, γεμάτες με μέλι, οι τηγανόπιτες της γιαγιάς ήταν (και είναι!) ένα από τα πιο αγαπημένα μας σνακ.

Τι είναι αυτό που τις κάνει τόσο ξεχωριστές; Ίσως είναι η αγάπη και η φροντίδα με την οποία τις φτιάχνει η γιαγιά. Ίσως είναι τα αγνά υλικά που χρησιμοποιεί. Ίσως είναι η μυστική συνταγή που περνάει από γενιά σε γενιά.

Ό,τι και αν είναι, οι τηγανίτες της γιαγιάς είναι πάντα μια μπουκιά γεμάτη νοσταλγία, ζεστασιά και αγάπη.

Μας θυμίζουν τα ξέγνοιαστα παιδικά μας χρόνια, τις οικογενειακές συγκεντρώσεις και τις ζεστές αγκαλιές της γιαγιάς.

Είτε τις απολαμβάνουμε ζεστές ζεστές, είτε κρύες, οι τηγανίτες της γιαγιάς είναι πάντα ένα γευστικό και θρεπτικό σνακ που μας φέρνει κοντά στις ρίζες μας.

Ευχαριστούμε, γιαγιά, για τις υπέροχες τηγανίτες σου!

Υλικά:

2 έως 3 ποτήρια ζεστό νερό
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κιλό αλεύρι
1 κουταλιά λάδι
1 κουταλιά λεμόνι
Σισάμι
Καρύδια
Μέλι ή πετιμέζι

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση.
  2. Ρίχνουμε το λάδι, το λεμόνι, τη σόδα και το αλάτι στην λακκούβα.
  3. Ανακατεύουμε σιγά σιγά, προσθέτοντας το ζεστό νερό μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.
  4. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι.
  5. Ρίχνουμε κουταλιές από τον χυλό στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν οι τηγανίτες και από τις δύο πλευρές.
  6. Σερβίρουμε ζεστές με μέλι και καρύδια κοπανισμένα ή με πετιμέζι (μπορείτε να προσθέσετε και λίγο γλυκάνισο στο πετιμέζι).
Προηγούμενο άρθροΑφράτα Τσουρέκια με Ίνες: Το μυστικό για τέλεια υφή (Χωρίς Μίξερ)
Επόμενο άρθροΟνειρικό Αναποδο κέικ με Μήλα