Μόνο η μυρωδιά τους αρκεί για να ξυπνήσει όμορφες παιδικές αναμνήσεις. Χρυσαφένιες, αφράτες, ζουμερές, γεμάτες με μέλι, οι τηγανόπιτες της γιαγιάς ήταν (και είναι!) ένα από τα πιο αγαπημένα μας σνακ.

Υλικά:

2 έως 3 ποτήρια ζεστό νερό
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κιλό αλεύρι
1 κουταλιά λάδι
1 κουταλιά λεμόνι
Σισάμι
Καρύδια
Μέλι ή πετιμέζι

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση.
  2. Ρίχνουμε το λάδι, το λεμόνι, τη σόδα και το αλάτι στην λακκούβα.
  3. Ανακατεύουμε σιγά σιγά, προσθέτοντας το ζεστό νερό μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.
  4. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι.
  5. Ρίχνουμε κουταλιές από τον χυλό στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν οι τηγανίτες και από τις δύο πλευρές.
  6. Σερβίρουμε ζεστές με μέλι και καρύδια κοπανισμένα ή με πετιμέζι (μπορείτε να προσθέσετε και λίγο γλυκάνισο στο πετιμέζι).