Μόνο η μυρωδιά τους αρκεί για να ξυπνήσει όμορφες παιδικές αναμνήσεις. Χρυσαφένιες, αφράτες, ζουμερές, γεμάτες με μέλι, οι τηγανόπιτες της γιαγιάς ήταν (και είναι!) ένα από τα πιο αγαπημένα μας σνακ.
Υλικά:
2 έως 3 ποτήρια ζεστό νερό
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κιλό αλεύρι
1 κουταλιά λάδι
1 κουταλιά λεμόνι
Σισάμι
Καρύδια
Μέλι ή πετιμέζι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση.
- Ρίχνουμε το λάδι, το λεμόνι, τη σόδα και το αλάτι στην λακκούβα.
- Ανακατεύουμε σιγά σιγά, προσθέτοντας το ζεστό νερό μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.
- Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι.
- Ρίχνουμε κουταλιές από τον χυλό στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν οι τηγανίτες και από τις δύο πλευρές.
- Σερβίρουμε ζεστές με μέλι και καρύδια κοπανισμένα ή με πετιμέζι (μπορείτε να προσθέσετε και λίγο γλυκάνισο στο πετιμέζι).