Δείτε Επίσης: Λαχταριστές Μελιτζάνες Ογκρατεν | Κοτόπουλο ογκρατέν με λαχανικά, γρήγορο και οικονομικό

Πατάτες Ογκρατέν

Υλικά

4 φλιτζάνια πατάτες σε φέτες
3 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 πιπερι καγιέν
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί, για να πασπαλιστεί στην κορυφή
πάπρικα

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέσα το αλεύρι.
Αφήστε το για ένα λεπτό.
Προσθέτουμε όλο το κρύο γάλα, ανακατεύοντας με ένα χτυπητήρι.
Καρυκεύεστε με αλάτι και καγιέν.
Μαγειρέψτε τη σάλτσα μέχρι να μαλακώσει και να βράσει, ανακατευστε περιστασιακά με ένα
σύρμα χειρός.
Μειώστε τη φωτιά και ανακατέψτε στο τυρί.
Τοποθετήστε τις μισές πατάτες σε φέτες σε ένα ελαφρώς λαδωμένο πυρέξ.
Ρίχνουμε τη μισή σάλτσα τυριού πάνω από πατάτες.
Επαναλάβετε με δεύτερη στρώση πατάτας και σάλτσα τυριού.
Πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί πάνω.
Πασπαλίστε με λίγο πάπρικα για χρώμα.
Ψήνουμε ακάλυπτα για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς

Πατάτες Ογκρατεν

 

Δείτε Επίσης: Λαχταριστές Μελιτζάνες Ογκρατεν | Κοτόπουλο ογκρατέν με λαχανικά, γρήγορο και οικονομικό