Υλικά

2,5 κιλά πατάτες
1/2 κεσ. γιαούρτι
200 γραμμάρια ζαμπόν ψιλοκομμένο
200γρ τυρί κιτρινο τριμμένο 
2 κουταλιές μουστάρδα
αλάτι και μαύρο πιπερι
1 κγ καρυ, ρίγανη

Εκτέλεση

Κόβουνε τις πατάτες σε φέτες μισοφέγγαρα. Σε ένα κύπελο βάζουμε μουστάρδα με λίγο νεράκι και ανακατεύουμε να διαλυθεί και περιχύνουμε τις πατάτες και 2 κγ του γλυκού, αλάτι και πιπέρι και ρίγανή και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, ραντίζουμε με λάδι απο πάνω αρκετό και ανακατεύουμε.


Βάζουμε το ταψί στο κάτω μέρος του φούρνου, στους 220 με 250 βαθμούς και τις ψήνουμε
για περίπου 40 λεπτά. 
Όταν σωθεί το νερό, ελέγχουμε, αν οι πατάτες μας έχουν μαλακώσει. Αν όχι, τότε
προσθέτουμε νερό και συνεχίζουμε το “βράσιμο”.

Μετά ρίχνουμε και το γιαούρτι και ανακατευουμε. Απλώνουμε απο πάνω το ψιλοκομμένο ζαμπόν


ανακατεύουμε και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και κάρυ και ξανα στο φούρνο για 10 λεπτά.

Ετοιμοοοοοοοοο

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα με καρότα και γιαούρτι και καρύδι…για όλες τις εποχές
Επόμενο άρθροΕύκολο και εντυπωσιακό Κέικ σοκολάτας…με μία απίστευτη κρέμα