Αρωματικό Τσαι

Υλικά:

100 γρ. μαύρο τσάι χωρίς πρόσθετα
4 ξυλάκια κανέλας
12-15 γρ ξηρό τζίντζερ (όχι αλεσμένο)
γλυκάνισο αστεροειδη
2 κουταλιές της σούπας πιπέρι μπαχάρι
2 κουτ.γρ κάρδαμο
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
4 κομάτια φλούδα πορτοκαλιού)

Εκτέλεση

Αποξηράνετε την φλούδα πορτοκαλιού στο φούρνο στους 50C για 1-2 ώρες (ή έτοιμη, ψιλοκομμένη).
Βάλτε όλα τα μπαχαρικά (όχι αλεσμένα!) εκτός από τη φλούδα πορτοκαλιού στο τηγάνι.
Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας όλη την ώρα, ζεσταίνουμε τα μπαχαρικά μέχρι να μυρίσουν ελαφρά.
Θρυμματίζουμε τα κρύα μπαχαρικά και τη φλούδα πορτοκαλιού με ένα μπλέντερ όχι πολύ λεπτά!

Προσθέστε μαύρο τσάι, ανακατέψτε, ρίξτε σε ένα δοχείο και αφήστε το για 1-2 εβδομάδες.
Μετά από δύο εβδομάδες, φτιάχνουμε και απολαμβάνουμε το πιο αρωματικό τσάι και παγωμένο για το καλοκαίρι.

Φανταστικό!

Προηγούμενο άρθροΚιμαδοπιτάκια σε ζύμη σφολιάτας
Επόμενο άρθροΗ Θρυλική Τούρτα του Κιέβου…Αυτή η τούρτα κατέκτησε πολλές καρδιές