ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Κάνει περίπου 30 μικρά πιτaράκια:
Για τη ζύμη:
3 και ½  ή 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 και ½ φλιτζάνια νερό
1 κουτάλι σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση:
1 κιλό Φέτα τριμμένη
450γρ ανθότυρο
1 μεγάλο αυγό, ξυλοκοπήθηκε
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μέντας
Πλύση αυγών: 2 κρόκοι αυγών συν 2-3 κουταλιές νερό
Επικάλυψη: σουσάμι
Γαρνίρισμα: Ελληνικό μέλι

ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμάνετε το φούρνο στους  180 ° C.

Για να φτιάξετε τη ζύμη, συνδυάστε όλα τα συστατικά της ζύμης στο μπολ ενός μίξερ επιτραπέζιου τύπου που είναι εφοδιασμένο με το εξάρτημα γάντζου. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά ή έως ότου η ζύμη είναι μαλακή και δεν κολάει. Προσθέστε λίγο περισσότερο αλεύρι εάν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης. Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε το να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα.

Σημείωση: Αυτή η ζύμη μπορεί να ζυμωθεί και με το χέρι. Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώστε 5-7 λεπτά ή μέχρι να σχηματιστεί μια ομαλή μπάλα ζύμης προσθέτοντας λίγο αλεύρι εάν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης.

Για να κάνετε την Γέμιση, συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.

Κόψτε τη ζύμη σε 8 μερίδες. Ανοίξτε κάθε τμήμα σε ορθογώνιο πάχους 3.2mm σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Αυτό μπορεί επίσης να επιτευχθεί με τη χρήση ενός πλάστη. Χρησιμοποιώντας έναν τετραγωνικό κόπτη , κόψτε την  ζύμη σε τετράγωνα 10 εκ  και αφήστε τα στην άκρη.

Εναλλακτικά, κόψτε σε λωρίδες έτσι ώστε να έχουν πλάτος 10 εκ. 

Χρησιμοποιώντας ένα  μαχαίρι, κόψτε τα σε τετράγωνα 10εκ και αφήστε τα στην άκρη.

Τοποθετήστε μια κουταλιά της σούπας στο κέντρο του κάθε τετραγώνου.

Φέρτε όλες τις γωνίες στο κέντρο για να τα κλείσετε.

Κάντε 2-3 τρύπες στο πάνω μέρος της ζύμης έτσι ώστε ο ατμός να απελευθερώνεται ενώ ψήνεται.

Οι άψητες πίτες μπορούν να αποθηκευτούν στον καταψύκτη μέχρι ένα μήνα.

Τοποθετήστε τις μικρές πιτες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολα, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Βουρτσίστε από πάνω  με το αυγό και πασπαλίστε με σουσάμι.

Ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι ελαφρώς χρυσήσουν.

Σερβίρετε ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου με ελληνικό μέλι στο πλάι. Καλή Απόλαυση!

Credit to

Photo argiro

 

Προηγούμενο άρθροΜυστικά για το τέλειο Μοσχάρι Λεμονάτο, όπως το έφτιαχνε η Μαμά
Επόμενο άρθροΑρνάκι Φρικασέ…σπιτικό