Τραγανά ψητά κολοκυθάκια με γιαούρτι και σκόρδο.

Αυτή η υγιεινή συνταγή για κολοκυθάκια χωρίς τηγανητά είναι ιδανική για άτομα που ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Συστατικά:

-450 γρ
-1 αυγό
-2 κουταλιές αλεύρι
-4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
-Αλάτι
-1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
-1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
-1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκους σκόρδου

Για τη σάλτσα
-1/2 φλιτζάνι γιαούρτι 10% λιπαρά ή στραγγιστό
-Αλάτι
-Πιπέρι
-1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κολοκυθάκια, βάζουμε σε μια σακούλα αλεύρι, αλάτι, σκόνη σκόρδου, μαύρο πιπέρι, πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.
Βάλτε τα κολοκυθάκια στη σακούλα, κλείστε τα και ανακινήστε τα για να κυλήσουν τα κολοκυθάκια στο αλεύρι.
Βάζουμε χαρτί ψησίματος στο ταψί και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Ανακατέψτε ένα αυγό και τυλίξτε ένα κομμάτι κολοκυθάκια στο αυγό και στη συνέχεια τυλίξτε σε κορν φλάουρ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C για περίπου 40 λεπτά. Για τη σάλτσα, ανακατέψτε γιαούρτι 10% λιπαρά, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπατζίνα…η πίτα των Γιαγιάδων μας
Επόμενο άρθροΜπαστουνάκια τυριού